Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Не ми се отваряше нова тема за тази дреболия, но не намерих отговор в търсачката. За моята баня си закупих шкавче-мифка, за да може жената да ръга натурии вътре, че нямаме много място из къщи. :) ПВЦ е, но това няма значение. Въпроса ми е след като го нивелирам и опра плътно в стената усещам микро вибрации при натиск в различни посоки, демек помръдва по малко. Приятел ми даде "акъл" да залепя мивката за стената със силикон, за което съм скептично настроен. Та има ли някакъв официален начин за фиксиране на шкафче-мивка към стената прилежаща му. Благодаря на отговорилите, стига да не ме псуват. :)
svetliopi44 - Чирак...
Има такива шкафове с насадена мивка на която си има отвори за дюбели ... силикона също е алтернатива но слагай по-малко ,че съм срещал мивка хваната със силикон на която трябваше да си изкъртят плочките за да се отлепи мивката... при добра нивелация и малко силикон трябва да заспи ...
Ок. Благодаря. Ще съм доволен да чуя и други мнения. Искам да питам също и дали е необходимо да се прави фасонна фуга със силикон около задната част на мивката или е по-добре да се остави просто така да си зяпа малко. Някъде четох, че щом под нея не е дървения дори и да се стича вода не е проблем, защото лесно се почиства като се премести шкафа, но пък нали ще го лепя (дюбелирам). Как да постъпя?
panalov - специалист
Моята шкаф-мивка съм е плътно в стената ,с лек наклон към стената за да прилепне плътно и фугата между нея и стената съм запълнил със силикон .Вече втора година кара и няма проблем.

Трябва да уточня че е 110 см и е доста тежка за да се движи от лек напън.
lenko71 - специалист
Слоьи силикон на около 3-4 см. от четирите ъгъла на шкавчето - така ако се наложи да я местиш, ще могже с тънко ножче да я отделиш от стената. А за задния ръб - хубаво е да има силикон (санитарен) стига да успееш да го направиш прилично. Успех!
Мерси за мненията. Крайното ми решение ще произлезе от максимата: "То ще си покаже." :) Като я наглася и видя кое как пасва, ще реша дали да цапам със силикон или не, но май фугата ще трябва, за да не мухлясва зад шкафа от случайно попадналите капки.
Захвани шкафа с дюбели към стената и силиконирай фугата от горе за да не подлизва вода зад мивката . Поставил съм доста мивки по този начин (е все пак ги произвеждаме)

Тема "Фиксиране на шкафче-мивка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: