• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Моля препоръчайте към кой да се обърна за диагностика/оправяне на теч в баня.

За София става въпрос, най-заподозрян е сифона/канализацията (тече отвреме на време при съседите отдолу)

благодаря
emil_v r - майстор
Към мен естествено .
сипи калиев хиперманганат в сифоня и пусни малко вода .
Ако на другият ден дзадникът на комшийката се е оцветил червен - от сифоня е проблемът.
пускал съм (не се престарах с количеството обаче) никой не се оплака

лошото е че ако има проблем, ще трябва да се кърти, затова искам да съм сигурен че се налага преди къртенето....

п.с. опитах се да намеря нещо като тръба, която се пъха в съществуващата тръба на сифона/канала с идеална цел да се намали дебита, но да се знае със сигурност дали тече оттам, но не намерих:)
rulom - модератор
Ако е панелно жилището, теча може да е през два етажа нагоре.
Излез някъде през уикенда за ден-два и тогава питай има ли пак теч.И теч ли е или само избила влага?
Идеята с тръбата е добра.Намери маркуч с подходящо сечение и ползвай него.
Теч може да има и при изгнили тръби на чистата вода, ако са залети направо в плочата, първо там започват да гният поцинкованите тръби.
Успех !
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Nабележи си местата където може да е теча и помисли поотделно... При мама се оказа малка пукнатина до тръбата задно оттичане на тоалетната чиния, а го открихме след разделно къпане. :lol: В см че еддна седмица мама се къпа в другата баня, една седмица тате... понеже плискат водата различно...понеже не течеше секи ден, бе ясно, че не е от сифона...
панел е
по принцип е по-скоро влага

винаги когато са казвали за теч-а сме си били вкъщи:)

но пък банята се ползва всеки ден по предназначение

ще ми се специалист да диагностицира и оправи ако проблема е при мене
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
peshovec написа:
.....

ще ми се специалист да диагностицира и оправи ако проблема е при мене
Крайно време е да разбереш че ВиК специалисти няма, а за специалист по течове да мечтаеш е жестоко.
Прощавайте, темата ми е болезнена.
hygro - майстор
Ако имаш познат паркетчия, викни го да си донесе влагомера и дано неговият е диелектричен. Със системно опипване на разпределението на влагата ще намерите точката, от която тръгва белята.

С резистивен влагомер няма да стане. Зад фаянсови плочки също.
@n_a аз затова питам тук:) иначе знам че има нещо като жълти сраници:)

@hygro благодаря, познат паркетчия нямам, но пък влагомера изглежда ценна придобивка (за съответния специалист). може би ще може да се приложи на тавана на съседа (в банята имам плочки, а под тях най-вероятно и мозайка)

п.с. ако се стигне до къртене мисля да сложа от "дългите" сифони (които са като решетка)
vidrata - специален-специалист
Сложи бре 500 лв им е метъра :lol: :lol: :lol:
  • 1
  • 2

Тема "диагностика на теч" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: