Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
PPP - специалист
Трябва спешно да си купя вентилатор за банята и се колебая между 2 варианта - единият е с мощност 50 м3, с таймер и датчик, за 57 лв, а другият - 100 м3, без екстри, за 45 лв. И двата са с предпазна клапа, български, на ММ, с 3 години гаранция.
Продавачката ме посъветва да взема по-мощния, но реших да се допитам и до вас.
Банята ми е 3 м2, без прозорец, с алуминиева врата.
rulom - модератор
Вярно че е хубаво по-мощния, ама въпроса ти би трябвало да бъде : Ако сложа вентилатор откъде ще тегли въздух ?
Какъвто и да сложиш, след като изтегли наличния в помещението въздух само ще си бръмчи и парата ще остава в помещението.
За мен нещата стоят така: Взимаш по-слабия, щото е по-тих.Също има таймер и датчик, спестява нова инсталация за двоен ключ.Достатъчно е да го вържеш на постоянно захранване и си готов, той сам ще си определя режимите.Постоянно захранване можеш да вземеш и от бойлера или да си пуснеш отделно от осветлението.
За вратата, взимаш от малките декоративни решетки от този вид :
Изображение

прорезваш с корона един или два отвора на около 20 см. от пода монтираш отвън и отвътре решетките и си готов.
На много хора съм предлагал поставянето на решетките, ама българина си е див и обикновено отговора е :Знаеш ли колко ми струва вратата, че да я режа :-D
Само да поясня, че когато няма достъп на свеж въздух вентилатора се товари и от наличната неизтеглена пара гори.Обикновено вентилаторите са за около 15 000-20 000 часа работа, ама лошо създадените условия за работа го товарят и кара наполовина.
PPP - специалист
Тъй като нямам тераса и вероятно ще простирам в банята, притеснявам се този датчик да не включва постоянно и да бръмчи по цяла нощ.

Това с решетките на вратата ми се струва много сложно, аз съм жена и изобщо не съм наясно как се прави и какъв майстор да търся... :sad:
Колко общо решетки трябва да се направят - една отвътре и една отвън или по две от двете страни на вратата?

Иначе, имам отделен извод за ток за вентилатора.
todor_velikov - специалист
е че като не тегли парата какво му е приложението тогава? :?
chapara - майстор
Предполагам датчика е по време,та няма как да бръмчи цяла нощ.
Решетките са за декорация да скрият прорязания отвор на вратата и въздуха да преминава от там.
SecondShoe - напреднал
PPP написа:
Тъй като нямам тераса и вероятно ще простирам в банята, притеснявам се този датчик да не включва постоянно и да бръмчи по цяла нощ.
Абе хора, не се излагайте! Давате хиляди левове за ремонт, а ви свидят няколкостотин за сушилна машина. Влезте в XXI век: Изображение .
PPP - специалист
SecondShoe написа:
PPP написа:
Абе хора, не се излагайте! Давате хиляди левове за ремонт, а ви свидят няколкостотин за сушилна машина. Влезте в XXI век: Изображение .
Имам сушилня, но не смятам да я използвам постоянно, защото дрехите се мачкат много.
PPP - специалист
rulom написа:
За вратата, взимаш от малките декоративни решетки от този вид :
Изображение

прорезваш с корона един или два отвора на около 20 см. от пода монтираш отвън и отвътре решетките и си готов.
Съгласих се на 100 % за тези решетки, но гледах вратата, май няма къде да се направи отвор от 10 см, има ли по-малки от тези решетки? Не ми се иска да се реже огледалото... :sad:
PPP - специалист
Много благодаря!
Ще питам във фирмите за дограма дали не поставят такива решетки.

Тема "Вентилатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: