Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
bogdanova_kremena - напреднал
Моля ви помагайте! Значи имаме керамична мивка със стъклен плот, но без приспособленията за закрепване към стената. Не знам колко тежат, но мивката е кръгла с размер около 55 см. Посъветвайте ме за начина на монтаж и с каква конструкция да е, за да стане най-най-здраво. Моля, бъдете изчерпателни,че въобще не съм в час с тези неща! :?
Тани - модератор
Ами за изчерпателни отговори , ще е необходимо да знаем точно какво и къде ще го закрепваме! Няколко снимки ще ни помогнат значително!

ПП Значи избра стъкло все пак :-D :-D :-D
Да, избрах стъкло. Тани, ето това ще закрепваме към стената. Аз имам идея за конструкцията, но не знам дали ще издържи и 5 мин. на стената. Не мога да пусна снимки, защото банята ми още не е започната. А и мивката още не съм купила, но ще е нещо такова:

Прикачен файл

мивка с плот 1.jpg
мивка с плот 1.jpg (22.58 KиБ) Видяна 5087 пъти
Тани - модератор
Точно тази се поставя в педварително изрязан отвор във монтиран вече плот с диаметър на отвора 374 мм ! Това е мивка за вграждане! Добре , че не си я купила! Преди да я купиш попитай за начина на поставяне! Обикновено всичко ти е включено в комплекта- дори дюбелите!
В комплекта на мивката ли има дюбели според теб или в компл. на плота? Не съм пояснила,че плота ще ми го изработва един стъклар, така че с начина на монтаж аз трябва да се справям. Какви дюбели, колко, някакви Г-образни метални елементи,на които да легне плота или...?

P.S. Да бъде или да не бъде! Това е въпроса. И по-точно колко дълго ще бъде на стената?! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Тани - модератор
Е това вече е съвсем друг въпрос! :-D
При това положение ще трябва да знаем дебелината на стъклото, размерите и евентуално теглото , което няма да е малко , като се добави телото на мивката! Всичко това ще е доста тежко и ако е на ъгъл както си мисля и е квадратна -добре, но ако е на една стена ще се усложни констукцията! Стъклото матово ли ще е?
Матово стъкло.Няма да е ъглова мивка, на една стена ще е. Относно размерите и теглото ще се поинтересувам и пак ще пусна тема. Тани, виж тази , само че с керамична мивка. По стабилна е нали? Не изключвам варианти за първата мивка да е с метални крачета. Как мислиш? Това чудо как ще се монтира. :?

Прикачен файл

мивка с плот.jpg
мивка с плот.jpg (27.1 KиБ) Видяна 4990 пъти
Тани - модератор
Точно за това те попитах дали ще е ъглова- заради крачетата . Също и дали ще е матово стъклото- дали ще се вижда как "стъпва" върху крачето! Продават се готови никелирани крачета с възможност за минимално регулиране на височината , но ще трябва да внимаваш дали няма да корозират , ако се мокрят при твоя спучай!
Добре, Тани. Мерси! Ще уточня всички въпроси и ще пиша пак. А крачетата няма да се мокрят, ще има душ кабина.

Тема "ПЛОТ ЗА МИВКА- СТЪКЛО И КЕРАМИКА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: