Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
PPP - специалист
Има ли някакви правила за големината на мивката в банята, с оглед да не се натовари пространството? Търсих какви ли не сайтове, но не можах да намеря.
Та, проблемът е, че банята ми е малка, а мястото, което е предвидено за умивалник, е една ниша, която е с ширина 1 м и дълбочина 70 см. Иска ми се там да сложа шкаф-мивка.
Пусто, много се изкушавам да купя от най-големите, та да си използвам мястото максимално, но като че ли ще стане много грубо и грозно. Ако пък взема примерно 60 см, отстрани ще останат по 20 см, които са неизползваеми на практика...
Помогнете с мнения, че скоростно трябва да взема решение... :sad:
Deo-x - специалист
Бих предпочел шкаф-мивка по размера на нишата,да не оставят от двете страни празнина.Не се плаши,хем ще пасва добре,хем ще е удобно за ползване на едно място принадлежностите. :)
chapara - майстор
И аз съм съгласен с колегите,даже бих добавил ,че сме гонили точно разстояние на нишата,за да влезне плътно шкафа ,с цел да не падат нещата в тези малки пространства.Банята беше на преподаватели в Строителния институт. :wink:
PPP - специалист
Много ви благодаря за мненията, категорично ме убедихте, сега остава да намеря и фирма, която да прави ПВЦ шкафове по поръчка, с оглед да напаснем добре размерите. Имам някакви страхове, че може да са криви стените и ако поръчам шкафа на пълния размер, да не може да влезе...
Ако препоръчате някоя фирма или майстор, ще съм много благодарна. Още нямам мивка, но съм харесала една на Видима Идеал, която е за вграждане, 56 см.
chapara - майстор
PPP написа:
Много ви благодаря за мненията, категорично ме убедихте, сега остава да намеря и фирма, която да прави ПВЦ шкафове по поръчка, с оглед да напаснем добре размерите. Имам някакви страхове, че може да са криви стените и ако поръчам шкафа на пълния размер, да не може да влезе...
Ако препоръчате някоя фирма или майстор, ще съм много благодарна. Още нямам мивка, но съм харесала една на Видима Идеал, която е за вграждане, 56 см.
Защо не направиш шкафа от камък с подходящ цвят и приключваш за винаги,монтиран на стената без крака(за да се почиства по добре от долу),със стъклени вратички и квот се сетиш?
PPP - специалист
chapara написа:
Защо не направиш шкафа от камък с подходящ цвят и приключваш за винаги,монтиран на стената без крака(за да се почиства по добре от долу),със стъклени вратички и квот се сетиш?
Не знам кой прави такива шкафове иначе защо не? А не е ли доста по-скъпо?
chapara - майстор
Е сигурно е по скъпо,но.......,имам познат който се занимава с такава дейност,ако искаш ще ти дам телефон и ако има възможност действате :roll:
PPP - специалист
chapara написа:
Е сигурно е по скъпо,но.......,имам познат който се занимава с такава дейност,ако искаш ще ти дам телефон и ако има възможност действате :roll:
Да, ще ти бъда благодарна за телефона на твоя познат! :)
ribnikolaevi - майстор
А защо не си сложил от новите тънки плотове с умивалник в него. Може умивалника да е вграден, може и да е едно цяло с плота. Без да имам опит и да съм обсолятно сигурен, вероятно плотът може да се резне и пилне по точния размер на четириъгълника, който се е получил в твоята ниша.
PPP - специалист
ribnikolaevi написа:
А защо не си сложил от новите тънки плотове с умивалник в него. Може умивалника да е вграден, може и да е едно цяло с плота. Без да имам опит и да съм обсолятно сигурен, вероятно плотът може да се резне и пилне по точния размер на четириъгълника, който се е получил в твоята ниша.
Кои плотове имаш предвид? Ако говориш за MDF, не стават, много бързо се скапват от влагата. Иначе няма проблем, продават се мивки за вграждане, но шкафът трябва да е ПВЦ или камък.

Тема "Мивка в баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: