Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Колеги, държа на плот в банята, но нямам много парички и се налага сам да го майсторя. Имам набор от много инструменти и съм се сблъсквал с доста ремони, но тук ударих греда, поради малките размери и нуждата от дъга. Мястото е 40см. Дължината е 110см.

Изображение

Проблеми и въпроси?

Какъв материал да използвам? За сега съм се спрял на MDF и гранит, но при MDF рискувам да се надуе, въпреки че помещението е перално, а не същинската баня, а за гранита нямам финансова възможност и ще се наложи някаква стабилна конструкция, която съвсем вдига цената. Също при MDF не знам как ще се оформи дъгата около мивката. Мивката е стандарнта 41см на видима и е купена вече :(

ето такова ми трябва: Изображение
svetliopi44 - Чирак...
MDF импрегниран,боядисан и лакиран като хората няма да се надуе ... от долу извивката пак от MDF фрезован от зад за да се получи дъгата...
Благодарности на Светльо за бързият отговор. :prayer:

От този отговор, обаче, осъзнавам, че съм един псевдо майстор и няма да се справя сам. Половината думи от отговора му не знам какво означават
:cry:

Имаме ли пловдивски майстор из форума за подобна интервенция?
laki1968 - специалист
става с добре изсъхнали дъски от дъб или некое хубаво дърво/само не и чам/ носиш при дърводелец да ги нутва и припасне..после байцваш,лакираш и си готов.......ама ефекта с гранита си е друг
Колеги, ако закупя един плот MDF и го отрежа с такава дъга, но логично при рязането ще му прецакам челото, което всъщност го прави надежден и красив, как мога да го оформя след това отрязаното чело?
chapara - майстор
chefito написа:

Имаме ли пловдивски майстор из форума за подобна интервенция?
Имаме софийски,но все пак иди в някой цех за камъни,па може и на гробищата при каменоделците,все ще те оправят или напътят.

Тема "Плот с дъга в перално помещение. Закъсвация." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: