• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте!
Трябва да сложа нова мивка в банята. Старата се крепеше на 2 конзоли, които махнах преди да ми наредят плочките.
Новата се продава с комплект дюбели за монтаж.
Проблема, за който чух, е че дюбелите не държали добре в тухла и би било добре да пробия стената и да сложа шпилка с подложна планка, а от отсамната страна да държи мивката.

Питането ми е да дъпча ли стената или да разчитам на дюбелите?
Тани - модератор
С дюбелите няма да стане , ако са за бетон, но на пазара има голямо разнообразие на дюбели , включително и за тухла! Вземи си подходящи дюбели и няма да имаш проблем! Не е лошо при избора , да знаеш колко ти е дебела мазилката + плочките т.е. от къде започват тухлите , за да избереш подходящия дюбел!

Прикачен файл

HPIM7337.JPG
HPIM7337.JPG (181.5 KиБ) Видяна 9835 пъти
Последна промяна от Тани на вт окт 10, 2006 11:01 am, променено общо 1 път.
siropuch - напреднал
А как се процедира с мивката когато трябва да се закачи на стена на която има гипсокартон,че в след 10 дена ще трябва и това да правя.Имам няколко идей,но да питам и тук да видя как стоят нещата
Тани - модератор
siropuch написа:
А как се процедира с мивката когато трябва да се закачи на стена на която има гипсокартон,че в след 10 дена ще трябва и това да правя.Имам няколко идей,но да питам и тук да видя как стоят нещата
Трябва да се усили конструкцията и да предвидиш напречни ЦД-та с поне по два директни окачвача за стената и няма да имаш проблеми! Дюбелите да са за гипскартон , а не за тухла!
Последна промяна от Тани на вт окт 10, 2006 1:13 pm, променено общо 2 пъти.
donnna - специалист
вземи си комплект на Видира и ще останеш очарован от българското качество!!!

1 съвет - там където ляга мивката на стената сложи санитарен силикон, за да обира напрежението! и не напъвай много гайките, щото порцелана е крехък...
siropuch - напреднал
Конструкцията ще се усили това е ясно.Ще се сложат и ЦД-та там където трябва.Въпроса ми е с какво точно да се завие мивката за ЦД-то
Тани - модератор
Единия вариант е с дюбели , но не съм виждал с толкова голям диаметър , като за мивка , а като се замислих , те са за единичен и двоен гипскартон , а при тебе ще има и плочки, та ше трябва да ползваш другите варианти- гредичка в ЦД-то , в която да завиеш видия мисля че 6 или 8 мм с глава за гаечен ключ 10 Държи здраво , но гредичката трябва да е по дебела , като съобразиш дебелината с материала на дървесината , добре е предварително да пробиеш отвор , за да не сцепиш гредата.
Другия вариант е с планка на която си заварил или залепил с по силно лепило гайки ! От другата страна болтове с шайби то е ясно!

Ти какво беше измислил - кажи ни , може да научим и дручи варианти! :-D
siropuch - напреднал
Мислех си за 1 планка на която за залепени 2 болта дълги по размер точно както трябва да са на мивката.Тази планка я завивам за стената със дюбелпирони и те си стърчът така докато не сложа мивката.Нахлузвам я на болтовете слагам 2 гайки и готово
Тани - модератор
Да така е по-лесно дори! Като се замисля , май и аз така бях направил , само че ставаше въпрос не за гипскартон , а за талашит , то преди 10 години не бях и чувал за гипскартон де :-D :-D :-D

пп
Дори с греда да е ,вместо видии нещо има подобно на шпилки с едра резба за дърво от едната страна и с М6 или М8 от другата - и пак по същия начин :-D :-D :-D
velsi - Почетен майстор
Стига бе! Залепени гайки. Я не се излагайте. Не, че няма добри лепила, ама чак пък толкова... Щом е стоманена планка - само заваряване. Иначе дюбелите за тухла са добри, но ако уцелим голямата камера на тухла четворка? Какво правим тогава. Аз бих използвал винтове за дограма. Навиват се директно във всякакъв материал. Няма пластмасови елементи. Ако не се сещате за какво говоря довечера ще ви кача снимка.
  • 1
  • 2

Тема "монтаж на мивка в тухлена стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: