Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
racer - специалист
здравейте.
днес си купих бетонконтакт на теразид G 22,трябва ми за банята-искам да шпакловам,като на места е блажна боя,на места гипсова шпакловка,на места панел...харесах си на боро:http://www.boro-bg.com/articledetails.php?ArticleID=30обиколих цял добрич но никъде не я намерих(намерих само 5 кг)не намерих също на теразид и на исомат стукокрит.намерих само газолит на марисан русе и маестро на девня.
кажете кое ще препоръчате.теракола го харесах защото пише че може да не се боядисва,и заради "Отлична адхезия към гладки основи"(там където е на блажна боя).
благодаря.
MASTER - специалист
Там където е блажна боя - не чети по опаковките какво пише, а вземи се хвани и я изкърти до мазилка !!!

ЗАДЪЛИТЕЛНО !!!

Направи го без да задаваш повече въпроси тук, че току виж някой идиот ти отговорил, това което искаш да чуеш - че ще хване върху нея, я с някакво лепило, я с грунд някакъв, ще се поблазниш да спестиш малко труд (верно си е доста мизерно) и ще ти отиде на вятъра целия ентусиазъм.

А знаеш ли как се шпаклова ?
dito - специалист
С риск да попадна в описания от теб профил ... :-D
MASTER написа:
... че току виж някой идиот ...
да ти задам един въпрос: мислиш ли че ще падне следната простотия: стар фаянс, върху него лепен нов фаянс с гланц срещу гланца на стария фаянс (с цел да се удебели малко за да се скрият тръбите) и накрая трети ред фаянс. Лепено с обикновен теракол без грунд.
Става дума за ремонт на тоалетната на фирмата, която работя. Докато го правеха, всеки път когато минавах оттам, сумтях презрително и чаках да падне още преди да е готово. За моя изненада 3-4 години не е мръднало.

Та, за блажната боя... знам ли... защо да не може и върху грундирана блажна боя да хване? Кое е проблем - адхезията грунд/боя или теракол/грунд? Не зная как е на практика, затова по-скоро питам, отколкото изказвам твърдение. Все пак моля или за теоретично обоснован отговор, или за случай от практиката, а не за отговор в стил "темата е табу, просто не може да хване и това е".
rulom - модератор
dito написа:
С риск да попадна в описания от теб профил ... :-D
MASTER написа:
... че току виж някой идиот ...
да ти задам един въпрос: мислиш ли че ще падне следната простотия: стар фаянс, върху него лепен нов фаянс с гланц срещу гланца на стария фаянс (с цел да се удебели малко за да се скрият тръбите) и накрая трети ред фаянс. Лепено с обикновен теракол без грунд.
Става дума за ремонт на тоалетната на фирмата, която работя. Докато го правеха, всеки път когато минавах оттам, сумтях презрително и чаках да падне още преди да е готово. За моя изненада 3-4 години не е мръднало.

Та, за блажната боя... знам ли... защо да не може и върху грундирана блажна боя да хване? Кое е проблем - адхезията грунд/боя или теракол/грунд? Не зная как е на практика, затова по-скоро питам, отколкото изказвам твърдение. Все пак моля или за теоретично обоснован отговор, или за случай от практиката, а не за отговор в стил "темата е табу, просто не може да хване и това е".
По принцип всичко може...само печка от дърво не може, ама въпроса е дали всяко действие е финансово изгодно :?(отговори си с примера за плочките) и дали няма вариант на нещо по-евтино......именно това осмисля съществуването на форуми като този.... :wink:
MASTER - специалист
Защото самата блажна боя ще започне да се надига на места от влагата.

А по въпроса за фаянса ти - няма да падне, гарантирам ти, защото и аз съм правил подобни пълнежи. Е, аз съм ги лепил плочка за плочка с флексово лепило, и съм подпълвал около плочките с обикновенно - това съм го правил уж за да съчетая сигурността с икономията :lol: :lol: :lol:
dito - специалист
MASTER написа:
Защото самата блажна боя ще започне да се надига на места от влагата.
Това колко време след полагане на шпакловка трябва да стане и изобщо защо трябва да се надигне от влагата? Нали самата блажна боя не пропуска водните пари и шпакловката върху нея не би трябвало да промени с нищо ситуацията?
Питам, защото преди месец си направих 15-тина квадрата шпакловка върху блажно и досега не дава абсолютно никакви признаци за проблеми. Борогрунд, отгоре гипсова шпакловка, малко колоркит за престараване ( :-D нали съм аматьор-ентусиаст) и отгоре грунд за латекс (и латекса ще намацам до няколко дни). Та въпросната шпакловка, за момента поне, си е хванала перфектно. Никъде не чука на кухо, за разлика от едно място 20см./20см. на съседната стена, където бях шпакловал върху мазилка, а не върху блажно и явно е пресъхнала бързо шпакловката.
А блажната боя не исках да я чукам, защото мазилката е отпреди 30 години и яко са пестили варта и цимента. Работил съм като студент по строежи и съм го гледал този филм - ако боята е на няколко слоя е много здрава и като почукаш малко с теслата, старата мазилка натръпва и трябва да се кърти до тухла. Затова ако някой държи да си сваля боята, да помисли дали с пистолет с горещ въздух или с някаква химия няма да стане по-удачно.
MASTER написа:
А по въпроса за фаянса ти - няма да падне, гарантирам ти, защото и аз съм правил подобни пълнежи.
Вярвам ти - от няколко години тези плочки си стоят. Оттогава избягвам да се ангажирам с категорични мнения :)
racer - специалист
MASTER написа:
Там където е блажна боя - не чети по опаковките какво пише, а вземи се хвани и я изкърти до мазилка !!!

ЗАДЪЛИТЕЛНО !!!

Направи го без да задаваш повече въпроси тук, че току виж някой идиот ти отговорил, това което искаш да чуеш - че ще хване върху нея, я с някакво лепило, я с грунд някакъв, ще се поблазниш да спестиш малко труд (верно си е доста мизерно) и ще ти отиде на вятъра целия ентусиазъм.

А знаеш ли как се шпаклова ?
ок,мастър,благодаря!
бтв,по аватара разбирам,че си комшия :-D

тогава изменяме въпроса-ще хване ли боя за влажни помещения върху блажната?естествено + грунд :?:

пп.-да,знам как се шпаклова :-D ...въпреки че едно е да можеш,друго е да знаеш :lol: :roll: :roll:
racer - специалист
да не пускам нова тема ще си задам въпроса тук:
шпакловах с газолит бяла циментова шпакловка на марисан-русе.две ръце.останаха ми обаче два квадрата-само на една ръка.сега не мога да намеря същата шпакловка в моя град...мога ли да сложа някоя друга,примерно бял теракол?дали ще си личи(по-финно или по-грубо)?

Тема "шпакловка за баня?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: