Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте и от мен :)
въпросът ми е следния:
Бойлерът ми работи добре,но мен ме притеснява това,че когато го включа и започва да "шуми",а в някой момент дори и да "бучи".На клапъна съм поставил кофичка от латекс 1,2кг и за порядъка от 1,5-2 часа успява да се напълни.Как мислите нормално ли е това и притесненията ми да го оставям включен без наблюдение оправдани ли са?
sasooooooooo - "специалист"
Кога бучи? Когато пуснеш вода или? При мен тогава шуми. Смятам, че това е нормално и не му отдавам значение.
Водата от клапана я отвеждам с шлаухка до пода, защото бойлера ми е хоризонтален и когато капе ми пръска цялата баня.
Забелязал съм, че протича вода, когато водата се загрее до зададената.
plumber - специалист
millen73 написа:
въпросът ми е следния:
Бойлерът ми работи добре,но мен ме притеснява това,че когато го включа и започва да "шуми",а в някой момент дори и да "бучи".На клапъна съм поставил кофичка от латекс 1,2кг и за порядъка от 1,5-2 часа успява да се напълни.Как мислите нормално ли е това и притесненията ми да го оставям включен без наблюдение оправдани ли са?
Ако като го включиш и след малко почва да бучи мисля че се е натрупал варовик доста по нагревателя.На колко годинки ти е бойлера ?
plumber написа:
millen73 написа:
въпросът ми е следния:
Ако като го включиш и след малко почва да бучи мисля че се е натрупал варовик доста по нагревателя.На колко годинки ти е бойлера ?
Интерсното в случая е,че бойлера е на 1 година и не е работил кой знае колко много.Четох,че при наслояване на котлен камък се чува това "бучене".Това ми е интересно възможно ли е за толкова малко време да се събере котлен камък по нагревателя?
sasooooooooo написа:
Кога бучи? Когато пуснеш вода или? При мен тогава шуми. Смятам, че това е нормално и не му отдавам значение.
Водата от клапана я отвеждам с шлаухка до пода, защото бойлера ми е хоризонтален и когато капе ми пръска цялата баня.
Забелязал съм, че протича вода, когато водата се загрее до зададената.
Не-когато загрява нагревателя.А що се отнася за капането от клапъна,проблема го реших с кофичка,но ми се струва че количеството на "изкапаната" вода е много
Time2Burn - специалист
Не съм виждал марков бойлер да капе през клапана. Според мен не е редно да капе от там.
Time2Burn написа:
Не съм виждал марков бойлер да капе през клапана. Според мен не е редно да капе от там.
И според мен,но е факт-смених 2-3 и резултата е един и същи
Time2Burn - специалист
Ами и чисто нов клапан да сложиш - пак ще капе. А защо на аристон да речем никога не прокапва??
Явно клапаните са слаби. Според мен трябва марков и гарантиран клапан на поне 6 бара.
Time2Burn написа:
Ами и чисто нов клапан да сложиш - пак ще капе. А защо на аристон да речем никога не прокапва??
Явно клапаните са слаби. Според мен трябва марков и гарантиран клапан на поне 6 бара.
Вероятно си много прав-марков или бих потърсил при някой познат от онези от едно време стари "големи тучове" които позволяваха и регулиране.В апартамента на майка ми е такъв-сменил съм няколко бойлера,а клапъна си е все същия и работи безотказно от както се помня.
sasooooooooo - "специалист"
В инструкцията пише, че когато водата загрее, може част от горещата вода да премине от бойлера през клапана в тръбата за студена вода. Ако обаче на водомерите има възвратен клапан, то тогава водата няма как да тръгне по студената тръба и изтича от клапана

Бойлера ми е Дипломат

Тема "Въпрос за бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: