• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
mien - специалист
Здравейте колеги,от доста време не съм писал тук поради ред причини,но сега имам нужда от съвет.

Наследихме къщичка на село,която е в доста добър вид,но няма никакви хигиенни условия.Идеята ми е да направя баня на втория етаж.Има един килер 2/4метра или8м2 - става идеално за целта НО,отдолу е гредоред и дъски и се чудя как да процедирам.
Мисля да прекарам тръбите,да метна един найлон и да се направи замаска(армирана)и после теракодче.
Въпроса ми е на прав път ли съм и имали някакъв проблем за гредореда - гредите са 20/20 и са видимо здрави.
niki_sap - специалист
Сложи си вана или душкабина, изолация и балатумни плочки на пода и забравяш песаци, чакъли, бетони и т.н.
mien - специалист
niki_sap написа:
Сложи си вана или душкабина, изолация и балатумни плочки на пода и забравяш песаци, чакъли, бетони и т.н.
Мерси за съвета ама аз ще съм там 5-6 пъти в годината,малко не си заслужа.Идеята е да влезеш за един бърз душ след работа в градината например.А не ми се влагат много кинти там,защото има доста мургави в района и ме е страх да не влязат и да потрошат всичко,че няма и живи съседи в околните къщи.
chapara - майстор
Мятай бетончето ,лепи някакви ефтини плочки и си свиркай :wink:
mien - специалист
chapara написа:
Мятай бетончето ,лепи някакви ефтини плочки и си свиркай :wink:
Така си го мислех,мерси за отговорите. :2thumbs:
zmeios - специалист
Ако буквално ще си за 5-6 пъти, мятай дебел миещ тапет по стените вместо плочки :) сериозно говоря.
niki_sap - специалист
Това, което ти предлагам не е кой знае колко по-скъп вариант от бетона, а със сигурност е много по-бърз и удобен. А стените въобще не им слагаш нищо - ако сложиш кабина или вана.
plumber - специалист
Значи е момента тук в страната която живея къщите са с гредоред.Тук проблема го решават като слагат по пода водоустойчив талашит ,фугите след това ги изпушват със силикон ,след това грунд върху дървото и върху него плочки с флексово лепило.Става идеало
chapara - майстор
plumber написа:
Значи е момента тук в страната която живея къщите са с гредоред.Тук проблема го решават като слагат по пода водоустойчив талашит ,фугите след това ги изпушват със силикон ,след това грунд върху дървото и върху него плочки с флексово лепило.Става идеало
И наклона къде е?В страната в която живееш се правят бани без сифон ,за икономия на вода и едно коритце или вана :wink:
Човека пита за селска къща в която вероятно често шетат вандали :!:
2v6 - майстор
mien написа:
niki_sap написа:
Мерси за съвета ама аз ще съм там 5-6 пъти в годината,малко не си заслужа.Идеята е да влезеш за един бърз душ след работа в градината например.А не ми се влагат много кинти там,защото има доста мургави в района и ме е страх да не влязат и да потрошат всичко,че няма и живи съседи в околните къщи.
Нещо май не ми се връзват сметките ти :?
Колко ще струва 8 м2 армирана замаска и теракот отгоре :?:
А колко ще стува душ кабина и балатум :?:
  • 1
  • 2

Тема "Баня върху гредоред?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: