• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
vaniosl - специалист
Здравейте на всички.Затруднявам се в избора на вентилатор за банята.Някой може ли да ми обясни каква е разликата между вентилатор с термостат и вентилатор с хидростат.Кой според вас е по-добрия вариант?

Ето ги и двата модела:

http://baniastil.com/%D0%B2%D0%B5%D0%BD ... -7730.html

http://baniastil.com/%D0%B2%D0%B5%D0%BD ... -7726.html

Така и така съм започнал темата ще ви помоля и за едно мнение за сифона за банята.Понеже ще си правя аз душ кабината няма да е от тия готовите със корито се чудя колко сифона е необходимо да сложа?Един в душ кабината и един в другата част на банята или да сложа само един в душ кабината.Притесняваме,че банята не е много голяма и не знам дали ще се получи добре с два сифона банята е 2,50x1,60.

Ако може и мнение за сифона който съм избрал дали е добър избор.

http://baniastil.com/%D1%81%D0%B8%D1%84 ... -8408.html

Благодаря на всички за помощта!
kozl - майстор
Аз препоръчвам вентилатор с клапа като на САТ. Клапата им е безшумна в сравнение с други модели, защото е много лека и няма пружини. Самата тя е пружина. Вентилаторите с клапа позволяват свободна вентилация, т.е. без да се включени към тока. Вентилаторите със затвор, задвижван от термостат или ел.магнит, не позволяват свободна вентилация, когато не са включени.
Ако се абстрахирам от скапаното описание в линковете за вентилаторите, според мен в линковете от твоя пост и двата вентилатора са с термостат за отваряне на притока (в което не съм съвсем сигурен, защото на снимката се виждат шлици за клапа), разликата е в пусковата електроника, автоматично при зададена влажност на въздуха или при управление от ключа за осветление. Изненадан съм от цената, защото за САТ при същото у-ние цената по спомени бе два пъти по-висока.
Но за такива вентилатори трябва постоянно захранване или на практика 3 жици. Е когато се управлява по влага ще стане и с две и постоянно включен ключ.
Сифона - одобрявам :supz: . Броя на сифоните се определя от на банята наклоните :-D
Brigada - помощник
Мисля че са объркали в магазина за вентилатора и няма никакъв термостат.
Искали са да кажат най-вероятно, че вентилатора има реле за време и след изключване вентилатора продължава да работи определено време.
Иначе като го гледам ми изглежда на един най-обикновен вентилатор, а това отпред не е затвор, това е просто декоративен капак.
Най-добре си вземи един Soler & Palau Silent серията да ти е мирна главата, горе долу на същите пари са.
vaniosl - специалист
Банята ще се прави в момента и наклоните евентуално не са проблем.Само въпроса е как се постъпва по принцип в такива ситуации.хем ми се иска втори сифон,защото ще е по-лесно с почистването на останалата част на банята пък и знае ли се винаги може да се случи да протече някой ден изненадващо я бойлер я нещо друго....От друга страна някой ме съветват,че банята била малка и един сифон е достатъчен да не съм развалял визията на пода с втори.....За това и аз много се колебая.....
kozl - майстор
Ще чакам Чапара да се намеси. На времето имах идея, която той е направил в действие - понижено корито под душ кабината с отделен сифон и втори сифон за останалата част.
Ами сега има и линейни сифони и може душ паравана да е с хоризонтален под, ограден с линейни сифони, а останалия наклон на банята в посока към линейните сифони. Изобщо сега сифони бол и творчеството и харченето може да се разпростират на ши-и-и-и-и-иро-о-о-о-око.
iliya_i - майстор
Тази информация за вентилаторите е преведена на български от Поляк.

Това което е наречено термостат не е термостат (устройство, реагиращо на температура), а таймер (устройство, което поддържа вентилатора да работи известно време).

Хигростата, е устройство, което ще изключи вентилатора, при спадане на влажността под определено ниво.

Може би второто е по-добро, защото е малко излишно, вентилатора да работи 10 минути след бръснене, миене на зъби или ръце (баната не е само за къпане!).

От друга страна ако там има и тоалетна - по добре с таймер - за да изкарва и миризмите, освен влагата.

Абе, изобщо, май е най-добре комбиниран и с двете устройства.
solar_entusiast - специалист
Нашата баня е почти с вашите габарити и сме сложили подов сифон с мотивите за по-лесно миене и чистене. Освен това сме вкарали и една вана вместо душ кабина.
Иначе, ако искаш да си европеец - неслагай сифон на пода. В Германия и някои други държави незнам защо, но не салагат.
jekasus - майстор
solar_entusiast написа:
Иначе, ако искаш да си европеец - неслагай сифон на пода
Същото е и в Русия, но там постоянно реват от наводнения от съседите. Слагат си Аквасторож, Нептун или Гидролок, само че цените почват от 250 лв без монтажа...
Така че баня без подов сифон е най-голямата глупост...
kozl - майстор
iliya_i написа:
Абе, изобщо, май е най-добре комбиниран и с двете устройства.
Срещах такъв на САТ но на двойна цена. И повтарям за да работи му е необходимо постоянно захранване. А не при готова инсталация с 2 жици да си купиш такъв и после няма как да му ползваш функциите.
chapara - майстор
kozl написа:
Ще чакам Чапара да се намеси. На времето имах идея, която той е направил в действие - понижено корито под душ кабината с отделен сифон и втори сифон за останалата част.
Ами Чапара не се намесва като чете заглавието "Вентилатор за баня" :-D , а то ставало дума и за сифони и други :cool: Освен това си има теми които са писани и е положен труд за това:
viewtopic.php?f=4&t=30378

Банята може и да е с един сифон , така че всички води да отиват в него :wink: Всичко е въпрос на решение и майсторлък :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Вентилатор за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: