Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
adams - помощник
Здравейте
Нов съм тук и пиша за първи път.
Банята ни е доста малка и няма място за душ кабина, затова решението което измислихме е следното:
ще има само едно стъкло (неподвижно и неотваряемо), подобно на тези снимки
Изображение, Изображение

Разположението на банята е такова:
Изображение

Друг сифон в банята няма да има

Въпросът ми е, как да се постигне, без да се прави прагче (цокъл) под стъклото.
За да се постави стъклото е нужно под него да е хоризонтално.
А в образуващият се правоъгълен кът за къпане, трябва да има наклон към сифона.
Има ли решение. Моля за съвет, ако някой се е сблъсквал с нещо подобно.
Четох, подобна тема (там обаче ставаше дума за цяла душ-кабина), че под стъклото се поставя "П профил-канал", не ми ясно какво точно представлява и от къде да го купя. Но дори и това да е решението, с такова профилче, остава си въпроса за наклона на плочките и как да се постигне хоризонталност под стъклото, а останалата част на банята да е с наклони към сифона.

Благодаря.
bojkob - специалист
еми според мен може да не е хоризонтално под стъклото :?

какъв е проблема стъклото да се отреже под наклон?

с прагче от полочки ще стане много грозно!
adams - помощник
Стъклото е скъпо и изрично си пише в упътването за монтаж, че трябва да е хоризонтално и разбира се да е 90 градуса между пода и стената
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 11:20 pm, променено общо 2 пъти.
adams - помощник
Хм... хитро, благодаря.
Ще го обмисля.
......
чудя се само дали може така да се изпълно този V Наклон към самия сифон и в края му от към стената ще трябва да е по-високо, а не съвсем хоризонтално :?
bojkob - специалист
има и ъглови сифони, а също можеш да го сложиш до стената!
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 11:19 pm, променено общо 1 път.
lenko71 - специалист
Тъкмо щях да пиша че това дето е на снимката не може да стане, обаче като поразмислих...Та значи в случая се получава едно затворено пространство м/у двете стени и стъклото и водата няма къде другаде да отиде (дори да няма наклон!) освен в сифона. Всъщност тук идеята е пода да бъде абсолютно равен и хоризонтален.
Досега не съм пробвал да правя под с такъв сифон но мисля че ще се получи. Може би накрая след всяко къпане ще трябва да се минава пода с една гъба за да изсъхне по-бързо
ribnikolaevi - майстор
Лентовият сифон изисква от двете му страни да има хоризонтални линии, иначе става грозно. За да се оттича водата трябва най-ниската част (улея) да е на нивото на сифона. Тогава двете ъглови точки на зоната за къпане ще са на по-високо ниво. При накло от 1% и дължина 50 cm до всяка от тях - това значи 5 mm. Според мен ще се развали картинката на иначе стилната баня.
А защо не направиш цялата баня хоризонтална, както е показано на картинката? Или ползвай много малки наклони - 0.2 % ти дава 1 mm разлика, което е поносимо. Но ще ти трябват от добрите майстори (каквито има във форума), не всеки ще се справи с делта H от 1 мм.

Прикачен файл

naklon_pod_new.JPG
naklon_pod_new.JPG (54.83 KиБ) Видяна 9515 пъти
LZ - специалист
А не може ли кудето стъклото още в замазката да се вгради някакъв профил от подходящ материал, който да е водоравен и върху него да стъпи стъклото :?

Тема "Линеен сифон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: