Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
aiako - специалист
Освежавам малко банята, казвам малко защото махам само блажната боя от тавана и стените и гипса под нея.До тук стигнах, вече е грундирано с Ceresit CT 17
Изображение

От тук ми идва въпроса с какво да я измажа защото на места има едни доста големи ями които трябва да се запълнят...? ето снимки:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Също така бих споменал съвсем лекичко :-D , че до сега не съм шпакловал,измазвал и тн. нищо, обаче аз ще си го гледам така че не ми е проблем :razz:
rendo - специалист
Ако се беше заел овреме нямаше да имаш таквиа проблеми - махаш всичко до панел - взимаш една торба теракол - забъркваш в матеряла слагаш и "Саво" шпакловаш една ръка грубо
След което шпакловаш една ръка по финно - когато започне да дърпа с една гъба заглаждаш после отгоре варосваш с вар в която слагаш малко "Ц200" и още "Саво" и си готов - давам ти най евтиния и най бърз варянт защото предполагам не разполагаш с много възможности а и умения - ще ти свърши работа .
От тук насетне за да не стигаш до такива моменти осигури вентилация в банята и пази по голяма хигиена.

Успех :-D
aiako - специалист
Не може ли да го измажа с ISOMAT Multifix AK 10, имам 25 кг от него...
Казаха ми че е като теракол но при по-дебело се пукало и сега ме е страх данеби като запълня дупките да вземе да се напука..иначе то си е бяло.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Става. Забъркай си малко и подпълни малко в "ямите". После пак и пак. На няколко слоя. Като изравниш вдлъбнатините, удари една тънка ръка на всичко.
Само с този грунд леко си преебал работата, но каквото-такова.
aiako - специалист
Ок това така, а тази яма за вентилатора някой да има идея как да я събера? Защото е с големината на Софийска дупка, а вентилаторите който гледам по магазините са на половина по малки.
solo5 - майстор
rendo написа:
взимаш една торба теракол - забъркваш в матеряла слагаш и "Саво"
това е странна рецепта :lol:
aiako - специалист
Тъй като Саво-то е за мухал, а в банята няма никакъв мухал мисля да забъркам само теракола , а това което прилича на мухал е изгоряло от горелката с която свалих боята.
rendo - специалист
aiako написа:
Тъй като Саво-то е за мухал, а в банята няма никакъв мухал мисля да забъркам само теракола , а това което прилича на мухал е изгоряло от горелката с която свалих боята.

е като си тръгнал с рогата напред давай човек ти казва ти си на принципа - баба си бае каквото си знае :roll:

дупката за вентилатора я оправи с итонг
zmeios - специалист
Тия грамадните дупки ги позапълни първо грубо с 'класически гипс' (тоя дето стяга за 5 минути и по-малко, та е труден за работа), после плякай гипсовото лепило.

Направи и "арматура" където са големите кръпки. Стъклофазерната лента за поправка на гипскартон върши добра работа за всичко що е на гипсова основа. Може и парче мрежа за външни топлоизолации, или нещо от тоя сорт, което ти попадне под ръка.
laki1968 - специалист
zmeios написа:
Тия грамадните дупки ги позапълни първо грубо с 'класически гипс' (тоя дето стяга за 5 минути и по-малко, та е труден за работа), после плякай гипсовото лепило.

Направи и "арматура" където са големите кръпки. Стъклофазерната лента за поправка на гипскартон върши добра работа за всичко що е на гипсова основа. Може и парче мрежа за външни топлоизолации, или нещо от тоя сорт, което ти попадне под ръка.
забрави за гипс и гипсово лепило в баня-много лош съвет,ползваи само на ЦИМЕНТОВА основа(лепило или шпакловка)

Тема "Блажна боя+Измазван=Проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: