Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Gladiator_BG - специалист
Здравейте ... сигурен съм че много хора са имали моя проблем ... казанчето на тоалетна пропуска вода ... но не просто да "сълзи" а направо си тече ... става дума за моноблок но понеже казанчето не е първа младост незнам от каде да му търся такова уплътнение ...
Ето снимки на виновника ...

Въпроса ми е каде в Пловдив мога да намеря такова уплътнение ...
проверих във всички големи магазини ... бриколаж .. практикер .. алати .. рила .. но на всякаде ми казаха че за моноблок няма такива гуми ...
също така се чудя дали уплътнението на по новите които са в момента (като в тази тема) ще стане за моя модел казанче ?!?

Прикачен файл

P8210006.JPG
уплътнител
P8210006.JPG (126.25 KиБ) Видяна 7248 пъти

Прикачен файл

P8210011.JPG
казан
P8210011.JPG (86.21 KиБ) Видяна 7248 пъти

Прикачен файл

P8210012.JPG
клапа
P8210012.JPG (93.03 KиБ) Видяна 7248 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
1. Изливам в казанчето шише кислол.
2. изрязвам си уплътнение.
chapara - майстор
n_a написа:
2. изрязвам си уплътнение.
Ееееее,това вече не можеш да го направиш,разочароваш ме,то е с клиновидна форма в разрез.

Потърси,продават се в по богатите железарии,инак смяна на механизма.Ако не се лъжа са еднакви с тези на чугунените казанчета.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не държа да те очаровам, но го правя от друго уплътнение. Не от рулото гума в багажника на жигулата.
chapara - майстор
n_a написа:
Не държа да те очаровам, но го правя от друго уплътнение. Не от рулото гума в багажника на жигулата.
Нищо конструктивно и по темата,дай снимков матерял,как го правиш от друго, или само трупаме мнения.Дръж се сериозно и без нерви :?
мерси все пак за съветите ... полвин ден изгубих да се мотая из Пловдив да търся такава гума но уви ... ще пробвам да си изрежа но силно се съмнявам да постигна нещо ... май ще се купува целия механизъм ...
На пук на всичко и всички ... успях да си намеря само гумичката ... :butthead:

Прикачен файл

P9010017.JPG
P9010017.JPG (101.24 KиБ) Видяна 6997 пъти

Тема "Клапа (уплътнение) на тоалетното казанче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: