Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
solo5 - майстор
Поради разположението на изводите за мивката

Изображение

търся точно определена мивка с подходяща полуконзола, за да могат да се скрият добре и всичко да стане симетрично спрямо фризовете ми

В Практикер намерих почти идеалната мивка - прежалих повето пари, които ще трябва да платя, защото е на Рока
Модела е на Dama Senso Compacto

Изображение

В Практикер са обявили цена от 119.99лв за полуконзолата и 159,99лв за умивалника или 47,18лв повече :?
Добре, че има интернет :-D
Видях, че официални дистрибутори са: Деплан ООД и Качика ЕООД ще проверя и там, че ми писна от кожодери

Проблема е, че ми трябва мивка с максимална широчина 30см
:? защото иначе много ще се покаже от напред и ще пречи на къпането :|
Някой има ли идея за мивки с подобни правоъгълни конзоли, че само те ми покриват идеално изводите за топла и студена вода :roll:

P.S. тази полуконзола е с размери:
a=32cm b=26cm c=31cm (a-дължина, b-широчина, c-височина)

P.S. Сега звънях и на Качика, горе долу са същите цени. Явно Рока България са вдигнали цените въпреки кризата :-D
Оказа се, че освен Dama Senso и Dama Senso Compacto няма други модели с толкова широка правоъгълна конзола :wuah:
овалните конзоли пък са макс с 26см и не се получава добре :|
Последна промяна от solo5 на нед юли 05, 2009 5:45 pm, променено общо 2 пъти.
miroslav_kn - специалист
ако не намериш такава мивка, можеш да сложиш шкафче под нея ако желаеш и така ще скриеш тръбите меките връзки а и ще можеш да си сложиш нещо в него.
solo5 - майстор
то шкафчето е хубаво нещо, ама на мен банята ми е много малка и ще е в непосредствена близост до душа
ще се облива с вода и ще се надуе май :?
полуконзолата на Рока е идеална, но тази мивка с нейните 430мм издадени напред при ниша от 260мм :?
може би 300-320мм щеше да е оптималния размер :?
solo5 - майстор
Днес купих мивката (Dama Senso Compacto) :roll:
не съм догледал вничателно предния път
420мм е в най-изпъкналото място, в средата на мивката
иначе сама мивка е изпъкнала отпред
така в краищата е 360мм широка и ме устройва :roll:
chapara - майстор
Извинявай за спама ,ама как постигна тия невиждани успехи с изводите за вода и мръсния канал,при положение че щранга го виждам на 30 см.Има си комплекти за вода ,които и да искаш не можеш да разкривиш така майсторски,па за мръсния канал да не говориме,някой сантим тръба ли не стигна? :? :shock:
solo5 - майстор
преди около 2 години извиках майстор, който ми смени старата ВиК инсталация с ПВЦ тръби и така се паднаха
доколкото си спомням той си спази старото разположение :?
имай предвид че това не са изводи за които директно ще свържеш батерията
от тези изводи с меки връзки се подвежда до самата батерия, която не е стенна все пак
а изводите се разминават защото едната тръба е топла а другата студена вода
вървят една под друга и няма как да са на едно ниво
не виждам къде е проблема :?
chapara - майстор
Проблема си го добил,и темата го доказва.Сега при направата на баня трябваше да поразкъртиш и да коригираш нещата,Двата извода за вода на 55-60 см. от готов под на 10 см отстояние един от друг,а мръсния канал центриран по средата на 45-50 см от готов под.Има си стандарти.Инак знам за каква мивка и батерия става дума.Просто сега нямаш избор вече. :roll:
solo5 - майстор
както казах мивката я купих вече и ще се получи много добре
всичко ще е под полуконзолата така че няма грижи
скоро ще снимам
на мен лично полуконзола с размери 310х320мм ми хареса повече от другите решения на пазара :roll:

иначе си прав, че ако изводите за топла и студена вода бяха центрирани както извода за мръсния канал можеше да мина и с някоя по евтина мивка
но пък сега като ги прежалих парите се радвам, че е тази :-D

Изображение

Изображение

Изображение
Последна промяна от solo5 на ср юли 08, 2009 6:38 pm, променено общо 1 път.
solo5 - майстор
налага се да се надоближат малко изводите за топла и студена вода, по-скоро десния да се приближи към левия
майсторите ми са печени, обещаха да го изпълнят и всичко трябва да е 6 :roll:
chapara - майстор
Ако повдигнат и мръсния канал с 5-10 см. може да си сложиш стандартен сифон а не мека връзка :wink:

Тема "Задачка закачка за мивка в банята.Roca Dama Senso Compacto?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: