• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
iveliks - специалист
Искам да попитам някой знае ли как става монтажа на вградения смесител и по точно как се свързва към водопровода защото аз немога да се сетя а и никъде не пише.Единият варянт си мисля с меки връзки но незнам след като се вгради и затвори какво става след време като се съсипат или протекат след години и затова незнам това ли е начина ,а времето ме притиска да го правя че плочките чакат така че моля споделете опита си .Благодаря.

Прикачен файл

A5122AA[1].gif
A5122AA[1].gif (21.57 KиБ) Видяна 4433 пъти
lenko71 - специалист
Направи го с полипропилен и преходи холендър - ина няколко модела, избери си каквото ти пасне
iveliks - специалист
и на мен не ми се ще "меки работи "да слагам но нещо немога да се сетя с твърдите как ще стане .Помагайти моля.
lenko71 - специалист
Кое не ти е ясно. Взимаш преходи полипропилен-метал за какъвто размер ти трябава (предполагам 3/8 външна резба) и ги свързваш към смесителя. Оттам към водопровода ако искаш с холендъри (да може да се разглобява) ако искаш директно с муфи.
chapara - майстор
Oбикновенно е 1/2 цола,навиваш надеждно.Оттам с полипропилен до водопреносната част от мрежата т.е. към топлата и студената вода.Без холендри и др.Тия смесители имат поне 10 год.гаранция.Ако ще сменяваш някога,то се сменява само карантията. :wink:
iveliks - специалист
Благодаря за конкретните отговори мисля ,че вече няма проблем да го направя .Благодаря
bojkob - специалист
ето изпълнение с полибутен:

предимсвото е че може да се разглобява и сглобява лесно без инструменти!

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (18.04 KиБ) Видяна 4236 пъти
iveliks - специалист
а искам да те попитам каква с гаранцията от прокапване след като го затвориш
chapara - майстор
iveliks написа:
а искам да те попитам каква с гаранцията от прокапване след като го затвориш
Майсторлъка :roll:
  • 1
  • 2

Тема "Питане за монтаж на вграден смесител за баня" | Включи се в дискусията: