• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
valerko - специалист
В банята на тавана имам пръскана мазилка, която с годините стана вече сива. С какво и как да я направя пак като нова да стане бяла?
laki1968 - специалист
с квото си искаш....ама най добре е неква боя за външно боядисване..........фасаген или квото ти кажат в магазина.......... :-D
Deo-x - специалист
Не ли е удачно тази мазилка да си остане,здрава ли е отвсякъде,не хлопа ли?Ако е да,можеш само да я освежиш с вар или латекса за мокри помещение.Ще си спестиш бая труда така.
valerko - специалист
Deo-x написа:
Не ли е удачно тази мазилка да си остане,здрава ли е отвсякъде,не хлопа ли?Ако е да,можеш само да я освежиш с вар или латекса за мокри помещение.Ще си спестиш бая труда така.
Ама това е идеята...няма да я махам, здрава е просто стана бая тъмно сива от годините. С вар най-изгодно ми се вижда, освен това имам помпа за пръскане.
mim - специалист
латекс за мокри помещения и с четка
valerko - специалист
mim написа:
Не мисля, че ще стане с четка...бая ръбесто и грапаво е.
Deo-x - специалист
Пробвай с баданарката,става за целта.Или валяче.
mim - специалист
valerko написа:
mim написа:
Не мисля, че ще стане с четка...бая ръбесто и грапаво е.
правила съм го, става
четка точно защото може да влезе в грапавините за разлика от валяка
но е бавно
chapara - майстор
Гасена вар и пръскане,категорично. :shock:
detronik - специалист
Ние в къщата имаме баня, която е на груба варова мазилка. Беше напръскана с вар, но за 2 год. се замърси и няма изчистване. Измих варта колкото можах, изсъхна и боядисах с фасаген. Вече 10 год. не е мръднал фасагена. Майка ми го мие с душа и четка и няма проблеми. След всяко миене става като нов. Доколкото знам фасагена "запечатва" стената и не може да "диша" ама като имаш добра вентилация...мисля че не е проблем. Иначе има и латекси за мокри помещения те са "дишащи"(както се изразяват магазинерите) бои. Новата си баня я боядисахме с такъв латекс(има и анти-мухъл съставка), но както и обикновения латекс се мие като се намокри.
Мисля че в твоя случй трябва да е покритие, което след време да можеш да измиеш и да си стане бяло както като е ново.
Според мен това е фасагена. Ако има друго да кажат майсторите.
  • 1
  • 2

Тема "Как да избеля остаряла пръскана мазилка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: