• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Stern99 - специалист
Здравейте,
В момента изводите за евентуален бойлер са затапени с полипропиленови тапи с резба (калчища с тефлонова лента).
Чудя се дали да ги оставя така или да взема метални?
Ако оставя пп тапа има ли риск с времето резбата да се компрометира и да избие вода?
torbalan - Дървен философ
:)
Остави си ги така.

Или по-добре разкарай калчищата. С времето те могат да докарат проблеми.
jekasus - майстор
torbalan написа:
по-добре разкарай калчищата.
Глупости, най стабилно уплътнение от всички известни...
Stern99 - специалист
съб дек 05, 2020 8:42 pmtorbalan написа:
:)

Или по-добре разкарай калчищата. С времето те могат да докарат проблеми.
Може ли да уточниш какво имаш предвид?
miliad - майстор
ППР фитинг + кълчища + метална тапа + време, може да доведе до спичане на връзката и много "мамата", че и до скъсване на снадка.
Срещал съм го в моята практика няколко пъти, и винаги е завършвало с разкъртване около фитинга, за да мога да го хвана здраво с ключа.
Jacomo - специалист
Има си хромирани тапи с уплътнение, взимаш, слагаш и забравяш.
torbalan - Дървен философ
съб дек 05, 2020 11:11 pmjekasus написа:
torbalan написа:
Откакто съм открил течния уплътнител за резби - друго не ползвам.
За предимства, калчищата не се сещам да имат пред другите методи. Ако бяха толкова супердупермегахипер - никой нямаше да се занимава с тефлонови ленти, конци, течни уплътнители и т.н.
jekasus написа:
torbalan написа:
Сериозен недостатък е, че след време връзката може да се окаже трудно разглабяема.
ППРа не позволява нито да нагряваш, нито да употребвяш сила до безкрай.
А тапата се слага, когато се предполага, че ще се доизгражда нещо в бъдеще или е оставен резервен извод.
krasi92 - майстор
Защо не сложиш направо кранчета вместо тапите
muhala - майстор
нед дек 06, 2020 8:26 pmkrasi92 написа:
Защо не сложиш направо кранчета вместо тапите
Много добра идея. И аз оставих две ППР тапи зад ГК и плочки с идеята да сложа бойлер някога.
kozl - майстор
Аз пок монтирах кранчета с филтър и изводи за меки връзки. На изводите навих метални, месенгови капи. М-у капите и кранчето се слага уплътнение от гума, клингерит .... другете не ги признавам. Това ако некой си играе с кранчетата да не се окъпе и да наводни.
Там де имаше извод за казанче, па моноблока стана вградена структура месингова тапа с конец Локтайт. Отгоре плочка, демек треба да е вечно.
Некои РР тапи имат за уплътнение гумен пръстен и калчища, ленти и др. резбови уплътнители не се ползват. Ползваме такива тапи за издаване на жилища "на тапа". Отвиват се лесно. Много рядко някои прокапватри въпреки това не бих ползвал такава за по-дълъг или неизвестно дълъг период.
  • 1
  • 2

Тема "Затапране на изводи за бойлер, който ще се монтира при необходимост." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: