Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
dankg - специалист
Привет на всички съфоромци,
След покупката на собсвеното ми жилище, сега дойде и реда за обзавеждането. Ще започвам с банята и тъй като финансите ми вече са силно ограничени с мой приятел ще я правим. Прочетох много съвети във форума, за което съм благодарен. За начало на моят старт бих Ви помолил да ми напиште какви инструменти ще са ми нужни, за да си ги купя или заема от приятели за довършването на банята. Апартаментът е ново строителство на шпакливка и замазка.Надявам се на помощ.
solo5 - майстор
dankg написа:
бих Ви помолил да ми напиште какви инструменти ще са ми нужни
не е ясно до какъв етап си с ремонта и какво ще правиш оттук нататък

за самите плочки ще ти трябват: бъркалка за разтвора, кофа/и, маламашка, маламашка с 8мм зъб, мистрия, нивел, мастари, кръстчета

за друго не се сещам засега :?
Romko - помощник
- машинка за рязане + флекс с диамантина или проф машинка с водно под наем
- продават едни джаджи които се закачват на бормашина и пробиваш кръгли дупки с тях, струват по около 16 лв и можеш да си ги настройваш колко да е диаметъра. Важното е да е с къса ос иначе се изкривяват и почват да се въртят на ексцентрик и си разбиваш бормашината. (една изхвърлих вече)
По-доброто се оказа една малка нишка (като въженце), не и помня името но се монтира на ножовка и е извънредно полезна - реже фаянс, теракот и гранитогрес като масло и струва 6 лв. - супер лесно се реже с нея и всякакви форми.
- ако ще монтираш лайсни, силикон ще ти свърши работа, както и един от тези шаблони за рязане под определен ъгъл ако ще ги въртиш наляво надясно покрай ниши например
- има едни шлайфчета за бормашина, които лично аз много използвам сега при мойта баня, заглаждам си рязаното когато има нужда, пък и ако си взел дебели плочки, а не можеш да си намериш лайсни с такава дебелина, въшат прекрасна разбота за изпилване накрая който влиза в лайсната
- и др.

P.S. и касетофон с голяма мощност, да не чуваш съседа как ти лопа по тръбите да спреш да чукаш
-
dankg - специалист
Предстой слегането на плочките, тоалетната чиния /моноблок/ , мивката, душбатерията с душа. Утре ще си ходя в провинцията за празниците, че затова попитах ако имам някой от инструментите да ги взема. Ще кача и снимки след Нова година.
Последна промяна от dankg на пон дек 29, 2008 4:50 pm, променено общо 1 път.
solo5 - майстор
Romko написа:
По-доброто се оказа една малка нишка (като въженце), не и помня името но се монтира на ножовка и е извънредно полезна - реже фаянс, теракот и гранитогрес като масло и струва 6 лв. - супер лесно се реже с нея и всякакви форми.
виждал съм такава
дай малко подробности как се ползва :?
Romko - помощник
solo5 написа:
Romko написа:
виждал съм такава
дай малко подробности как се ползва :?

слагаш си я на лъка от ножовката и режеш (можеш и без лък ако си в средата на плочката. тя) е с дебелина около 2-3 мм. Реже извънредно лесно фаянс, теракот и гранитогрес. Аз бях достаста скептичен отначало като ми я пробутваха в магазина, но след като ми се изкриви инструмента за пробиване на дупки и ми се разби бормашината от това, я взех. Хубавото е че режещата повърхност е кръгла и можеш да я управляваш много лесно и завиваш ряза накъдето си поискаш.
Наистина мисля че върши доста добра работа.

P.S. Довечера ще гледам да я снимам и дупка отрязана с нея.
solo5 - майстор
мисълта ми е, че първо трябва да си пробил дупка в плочката и тогава режеш :roll:
Romko - помощник
solo5 написа:
мисълта ми е, че първо трябва да си пробил дупка в плочката и тогава режеш :roll:
ако ти е вътрешна дупката - да. Нема нашин - това реже , а не пробива. прубиваш с видия 8-ца за да мине ухото на нишката и после режеш. Дупката за вентилатора е с диаметър 12 см и я срязах за няма 5 минути
masterval - майстор
Romko,
това "едни джаджи които се закачват на бормашина и пробиваш кръгли дупки с тях, струват по около 16 лв и можеш да си ги настройваш колко да е диаметъра" за керамика ли е или за дърво?

Тема "Нова баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: