• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
g_ker - специалист
Здравейте на всички от форума.Колеги налага ми се да слагам 80 л.бойлер в баня , стената на ,която трябва да се закачи е итонг 12 см смятате ли ,че ако го закача по стандартния начин ще има някакъв проблем.Благодаря на всички , които решат да споделят.
Любо - специалист
Винаги ще те измъчват съмнения дали няма да падне.Не може ли да преминеш стената и с някаква планка от зад да заздравиш. Ако имаш място разбира се
Takezo Sensey - модератор
g_ker написа:
...итонг 12 см смятате ли ,че ако го закача по стандартния начин ще има някакъв проблем
Не няма да има, бойлера "виси" и напреженията в-ху крепежните елементи с които ще го закачиш, са не на "опън" напреде, а на "срязване" надолу .

:wink:

Което не ти преди да се подсигуриш с шпилки и планки както написа Любо .
laki1968 - специалист
така,моя бойлер е на стена 12см. газобетон-бех го сложил с обикновени пласмасови дюбели амаа почнаха да се вадят-добре че без да искам забелязах навреме.смених ги с железни анкерни и няма проблеми
laki1968 написа:
почнаха да се вадят-добре че без да искам забелязах навреме.смених ги с железни анкерни и няма проблеми
... точното име ни е анкер ни е дюбл, а :

" винт директен монтаж за дограма 7.5 х 132 мм. ( примерно ) ..." който се навива без проходен отвор :idea:

:-D
laki1968 - специалист
е такъв имам впредвид амаа по голям

Прикачен файл

87701.jpg
87701.jpg (5.06 KиБ) Видяна 8176 пъти
laki1968, този анкер е за бетон, а НЕ за итонг . :idea:
laki1968 - специалист
да де амаа държи яко и у газобетона ,вече 1 год. не е мръднал
g_ker - специалист
Благодаря за отговорите .Анкерния болт за бетон ми се струва ,че ще разкърти вътре в отвора итонга.
Time2Burn - специалист
Хора престанете с налудничави идеи. Има си дюбел за Итонг, продава се във всеки магазин за крепежни елементи. Гарантирам че ще държи 10 пъти повече от каквио и да било фантасмагории. В дюбела си навиваш стандартната кука за монтаж на бойлера. Този дюбел няма пускане...
  • 1
  • 2

Тема "Бойлер на итонг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: