• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте,
Имам нужда от съвет как да процедирам с ваната.
Стената, на която ще разполагам ваната е дълга 168 см. Плочките вече са сложени.
Вариантите, които имам засега са 2.
Да взема вана с дължина 165 (една единствена такава намерих из цяла София) и да дозапълня или
Да взема вана 170 см и по някакъв начин да сваля 2 см (но наистина незнам как).
Бихте ли ме посъветвали как е най-удачно да реша проблема?

Благодаря.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
По-малката вана.
Rumen Iankov - специалист
Вземи по късата вана.После вземи профили неръждавейка и ги залепи със силикон на празното място и отгоре залепи плочки.Виж тази вана на снимката.

Прикачен файл

DSC00102.JPG
DSC00102.JPG (35.58 KиБ) Видяна 5463 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Какви профили какви плочки :lol: Става дума за общо 3см. Евентуално, че надали са му под прав ъгъл и прави баш стените.
А по твоята "идея" има много за коментар. 1. не енеобходимо да са неръждавейка. 2. лепенето със силикон кърти мифки (и вани)...
jakuzi - специалист
Вземи си 170 см.вана отрежи си 2см и без проблеми можеш да си я монтираш.Използвай иснтрумент за рязане на пластмаса,внимателно и без да напрягаш ваната си отрежи необходимото.Ако използваш 165см.вана тогава губиш от размера на дъното което не е желателно.
mitaka_vk - специалист
Аз бих препоръчал да не си слага вана, но това е мое мнение. Иначе най елегантното решение е да вкопае мабко борда на ваната в стената. Ако тръгне да изрязва има опастност да унищожи емайла на ваната а това не е препоръчително. Затова правиш един улей в стената и си монтираш малко по толямата вана и след това се заитграваш със силикона :-D
jakuzi - специалист
mitaka_vk написа:
Аз бих препоръчал да не си слага вана, но това е мое мнение. Иначе най елегантното решение е да вкопае мабко борда на ваната в стената. Ако тръгне да изрязва има опастност да унищожи емайла на ваната а това не е препоръчително. Затова правиш един улей в стената и си монтираш малко по толямата вана и след това се заитграваш със силикона :-D
Колега ти откога не си монтирвал вана...ние говорим (силно казано) за Акрилна вана или в по лошия случай за стъклопластова вана а не...емаилирана метална вана.
mitaka_vk - специалист
Е колега и акрилната вана има също има покритие, което доста лесно се нарушава. Виждал съм как точно от такова рязане на борда замина една вана. И само да ти напомня че в момеента на пазара има вани от всички видове, единствено определящ е финансовия ресурс с който разполагаш :)
jakuzi - специалист
mitaka_vk написа:
Е колега и акрилната вана има също има покритие, което доста лесно се нарушава. Виждал съм как точно от такова рязане на борда замина една вана. И само да ти напомня че в момеента на пазара има вани от всички видове, единствено определящ е финансовия ресурс с който разполагаш :)
Акрилната вана няма покритие самата акрилна плоскост е такава,след формоването и се покрива отдолу допълнително с стъклопласт за по голяма здравина.При внимателно рязане без да се прибързва няма да има проблеми. А колкото до ...финансовия ресурс ето тука вече и боговете мълчат :)
mitaka_vk - специалист
Да при внимателно рязане може и да се получи. Но да напомня всяко нещо си има цена и е доста непрактично да тръгнеш да режеш нещо за което си дал известна сума пари и да вземеш че и го повредиш. Затова все пак е по добре да се опита с някои по различни опции които има вероятност да нанесат помалко повреди на каквото и да било. Затова моята препоръка е да вкопае ваната в стената отколкото да тръгне да я изрязва.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с размерите на ваната" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: