• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
peturgp - напреднал
здравейте колеги.имам проблем със сифона на банята който е от старите комунистически чугунени с водна тапа с извод отдолу.проблема е следния-предния собственик не е живял дълго време и сифона е изгнил сериозно.не задържаше достатъчно вода.сложих ПВЦ тръба да компенсирам изгнилото но не помогна достатъчно.решил съм да го сменя , но не знам тръбата в която е включен дали е в замазката.в смисъл-мога спокойно и внимателно да разкъртя около него но дали няма да съборя тавана на комшията докато стигна до тръбата , че да не му направя и на него ремонт.предварително благодаря
mitaka_vk - специалист
Най вероятно, сифона ако е от най старите да е с долно оттичане. Ако имаш възможност отиди до комшията и провери тръбата да не би да се движи отдолу по тавана. Ако няма такъв значи е или в плочата отводняващата тръба или е в замазката.
sasooooooooo - "специалист"
Ako в твойта баня виждаш тръбата на комшията ти от горе - значи и твойта се вижда при комшията ти от долу.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ако сифонът е изгнил, таванът на комшията отдолу си Е за ремонт.
peturgp - напреднал
сифона е с долно оттичане и тръбата се вижда .значи без да пипна тавана на комшиите няма да стане.така ли да го разбирам :sad:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Не знам това. Казвам, че щом си е за ремонт, нема кво да му се плашиш, че ти си го докарал дотам.
По принцип тия като теб се снишават и не им пука, а долните ги търсят да си оправят сифона. При теб що си мълчат долните? Нема проблем ли?
rulom - модератор
Щом сифона е с тръба отдолу, няма начин да смениш само него.Трябва и тръбата да се смени, така че ако съседа разреши, за ваше общо добро(така му обясни), трябва си къртене, всичко останало е временен компромис.
peturgp - напреднал
днес купих новия сифон - някакъв хромникелов - и ще пробвам в събота да извадя стария без да слизам при комшиите :lol: като гледам общата му височина е 5см. а плочата трябва да е най-малко 10.за теч отдолу незнам-никой не се е оплакал ама на мен ми мирише.а нали се сещате че ще започнат да си преточват зелето скоро :-D .
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
peturgp написа:
.......на мен ми мирише.а нали се сещате че ще започнат да си преточват зелето скоро :-D .
Би ли ми споделил как реши, че за да ти мирише е виновен изгнилия сифон? Човек винаги има какво ново да научи.
peturgp - напреднал
ами много лесно стигнах до този извод.изгнила е средната част на сифона.тази която трябва да задържа вода за да се получи водна тапа.сложил съм ПВЦ тръба за да я въстановя , но водата се просмуква през ръждивите места.надявам се да съм те научил на нещо
  • 1
  • 2

Тема "как да сменя сифона на банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: