Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте момчета, има ли някой който да е лепил плочки върху osb и дали има някакви особености на лепенето?
Теди - специалист
Лепи се със силикон студен и топъл, ако искаш да ги сменяш налепи вестници с Ц200.
Лепи се със силикон студен и топъл, ако искаш да ги сменяш налепи вестници с Ц200

Прощавай, но би ли ми разяснил? :?
anmoll - специалист
Не е ли малко странно??????? Върху OSB плочки! Как се сети за това, а защо не- върху дюшеме плочки, а върху тях мокет. :)
ivtabov - специалист
Повечето от експозиторите и бутафорните бани в шоурумите за плочки са изградени от OSB и се лепят по начина, указан от Теди - лепиш вестници с С200 по OSB поскостите, върху тях плочки със силикон за обща употреба/ най-евтиния/, фугираш си ги нормално и след време, когато им мине модата ги махаш и слагаш други.
Момчета, аз не искам да ги свалям на 1 година. Става въпрос за баня на вилата. Вместо да слагам гипсокартон от зеления (на който се лепят плочки) аз слагам OSB в цялата баня. Там кадето е душа лепя плочки (може би със силикон както ми препоръчвате) до горе. Разделям със завеса останалата част от банята ( нещо като душ кабина да се получи) и там кадето е тоалетната и мивката остава на цокъл от една или две плочки.Пода разбирасе е с плочки целия. Стените кадето ще се вижда OSB го оцветявам и намазвам с корабен лак за да запечатам от влагата то там няма да има пряко пръскане на вода. Та ако става със силикон препоръчайте ми някакъв който да задържи по-трайно не само една година.
EDI - майстор
Виждал съм подове, лепи се с ФЛЕКС и се слага рабицова мрежа.За стена мисля, че не може да стане.Но аз не съм привърженик на лепетено върху дървесни плоскости.Щом е за вилата, може да си залепиш плочките на стената със силикон, но и фугите ги направи със силикон, за да няма после влага зад тях.
Благодаря ти EDI. Мисля че и аз ще се спра на силикона. Пода ми е бетонна плоча така че на него нямам проблем замаска, сифон и плочки. Благодаря на всички =D>

Тема "Плочки върху osb" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: