Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
dragozow - майстор
Здравейте, с какво се маха фуга? Фугирано е преди няколко години с цветна смес на Boro, после съм минавал с един импрегнатор. На най-мокрите места в банята фугата частично е паднала. Идеята е да я сваля до дъно и да фугирам на ново. Остатъците обаче са доста здрави. Има ли нещо с което лесно да сваля остатъците?
Наскоро изстъргах фугите от стените на една малка баня с техническо ножче и после фугирахме наново с фуга в друг цвят. Добре се получи.
Теди - специалист
dragozow с макетно ножче няма да имаш проблеми и съвет от мен фугирай ги с Церазит СЕ40 в кутийте от 2кг.
Spokoiniq - майстор
имам един специален нож с диамантена посипка, но от 3мм фуга нагоре действа, ако става ще ти го дам да свършиш работа
PPP - специалист
Ножовка. Изпитано.
mim - специалист
н_а, къде го тоя човек, беше ми казал за някаква химия, поливаш, чакаш, ръсиш с хлебна сода отгоре, миеш и после слагаш новата фуга

само че аз си купих въпросното нещо, бутнах го в шкафа и сега не помня как се казваше
но някъде из форума го има този отговор, при мен фугата е много тясна 1-2мм та не става с друго
то не че съм я махнала още
dragozow - майстор
Точно за такова нещо говоря. Механичния начин си го знам.
Spokoiniq - майстор
Всички такива химии са производни на солната киселина.Аз съм го тествал с концентрирана солна с идеята да изчистя фугамаса от грапава повърхност на матова плочка.Мислията е почти невъзможна.Иначе върху гланц пада.Ако се оборудваш с противогаз може да се заиграеш с наливане на киселина и като закипи върху фугата улеснява (евентуално) механичното отстраняване.Ако замъчиш стени обаче ще се стича и става трудно...Иначе киселина мога да ти кажа откъде.

Тема "С какво се маха фуга?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: