• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
pvas - помощник
С този пост искам да благодаря на всички, публикували ноу-хау /як американски израз, нали :-D / за ремонти у дома! Бавно и полека, общо за 20-на дни работа, направих пълен ремонт на ужасната стара баня. Първо подмених водопровода /лепачка за 32лв, и ножица за 6/.
Последва 2 месеца тестов период. След това започнах основната част. Затворих тръбата на мръсния канал с гипскартон, изравних стената над прозореца и вратата също с гипскартон. Монтирах новата врата. Реших да лепя върху старите плочки, понеже бяха много здраво залепени и стените бяха относително прави /само на пръв поглед, както се оказа/. Следвах инструкциите от двете части "Полагане на плочки" в раздела, като приложих съвсем малко творчество - отлично и разбираемо е написано. След това направих изолация на тавана и стените над плочките с 2см фибран по всички правила, шпакловах фино, минах с латекс за баня - и готово! Всичко това с помощта /доколкото е възможно/ и моралната подкрепа на жената - да е жива и здрава :)
Благодаря още веднъж на всички за информацията!

Прикачен файл

DSC00344-resize.jpg
DSC00344-resize.jpg (194.83 KиБ) Видяна 6057 пъти

Прикачен файл

DSC00347-resize.jpg
DSC00347-resize.jpg (173.09 KиБ) Видяна 6057 пъти

Прикачен файл

PICT7190-resize.jpg
PICT7190-resize.jpg (128.76 KиБ) Видяна 6057 пъти

Прикачен файл

PICT7192-resize.jpg
PICT7192-resize.jpg (143.95 KиБ) Видяна 6057 пъти
sstefanov - майстор
Браво! Чудесно е станало!
EmoZ - специалист
Плочи върху плочи си лепил - много добре е станало :), прага на пода с пластмасови лайсни ли е?

Стария водопровод 'вътре' ли си остана?
pvas - помощник
Пластмасови лайстни, да. Оставих стария водопровод вътре, иначе трябваше да разбия всичко. Трябваше да преместя лампата над мивката, но късно се усетих. Има дребни грешки, но като за първи допир с плочки и всичко останало, съм доволен. Старите плочки надрасках с флекс и грундирах с бороконтакт и много съм внимавал да няма кухини без лепило под плочките. Сбърках няколко плочки, и при свалянето установих, че е хванало много, много здраво. Много съм горд с тавана и облицовката на вратата и прозореца :)
sasooooooooo - "специалист"
След промяната е станало зашеметяващо :respekt:
Гледам в отражението на новите ти плочки и навсякъде са ти прави линиите.
Казваш над плочките имаш фибран? Тогава изрежи тънко каналче за 2х1 ПВВ-МБ1 проводник до над мивката, замажи, боядисай и си на 6 с втората лампа :-D
pvas - помощник
Благодаря! Хоризонталните линии са прави, но по вертикала не са идеални навсякъде за съжаление. Има леко вдлъбнати места тук-там, но се търпят ;). Така ще направя с втората лампа, но напролет.
jameson_2001 - специалист
Въпрос .Това отгоре климатик ли е или конвектор ?
pvas - помощник
Духалка за баня, 2kW, на NOIROT. Шумна е, но 5 - 10 мин работа са й достатъчни да стопли банята за къпане.
jameson_2001 - специалист
Екстра ! А колко ти струваше,щото аз имам нужда от нещо такова,духалка значи че е на ток ?
  • 1
  • 2

Тема "Благодарности към форума - Новата ми баня, изцяло мое дело" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: