• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте,
имам следния въпрос, ако някой е имал подобен случай:
Разположението на тоалетната е такова, че зад казанчето и тоалетната чиния минават всички тръби на блока и това пространство не е оградено с тухли, а само с гипсокартон. Там е изводът за обходния канал, което предполага, че точно там трябва да бъде и гърба на тоалетната чиния. А и мястото е много малко и наистина трябва да е точно там. Искам да слагам вградено казанче с висяща тоалетна чиния и проблемът е, че те няма как да се закрепят за задната стена (тя е от гипсокартон). А казанчетата за вграждане, които съм виждала се захващат за пода и за задната стена. Ако някой е имал подобен случай, виждал е и други видове вградени казанчета (например които се захващат в тавана) или е намерил някакво друго решение на проблема ще се радвам, ако сподели.
Много благодаря предварително!
jekasus - майстор
Два метални профила от пода до тавана от двете страни на стойката за вградено казанче.
ribnikolaevi - майстор
На мнението на Румен Янков съм, ползвай шпилки. Ако тръбите пречат, хвани с тях едни винкел и вече структурата към винкела. Предвиди добро покритие срещу корозия на винкела. Шпилките неръждавейка (трудните решения изискват финанси).
solo5 - майстор
аз само не разбрах гипсокартона сложен ли е вече :?
chapara - майстор
Сваляне на картона,монтаж на казанчето със шпилки и за пода и после направа отново на гипскартона. :wink:
jekasus - майстор
santana написа:
Искам да слагам вградено казанче с висяща тоалетна чиния и проблемът е, че те няма как да се закрепят за задната стена (тя е от гипсокартон). А казанчетата за вграждане, които съм виждала се захващат за пода и за задната стена.
Много благодаря предварително!
Колеги , къде ще ги хваните шпилките? :?
Гипсокартонът вече е сложен. В магазина, от който мислим да вземем структурата на казанчето ни казаха, че може да се монтира с някакви много дълги дюбели, които да минат между тръбите и да стигнат до стената зад тях (предполагам, че на тях казвате шпилки :? ), но всъщност тръбите се оказаха плътно една до друга, а пък и разстоянието до стената отзад е доста голямо (26 см). Така, тези дюбели ще висят 26 см. във въздуха, докато се захванат в стената. Чудя се дали ще е достатъчно устойчиво, ако захванем конструкцията на казанчето в пода и тавана (както беше предложено по - горе). Нямам представа дали е абсолютно задължително самата висяща чиния да се захване отзад в стената или само виси на конструкцията на казанчето.
Много ви благодаря за помощта.
bolen_siderov - напреднал
Г-образна конструкция от винкели между стената и пода :idea:
jekasus - майстор
Ако стената зад тръбите е бетон ,трябват ти две шпилки (продават ги на по един метър) Изображение
И два ударни анкера Изображение
Чинията виси на конструкцията.
  • 1
  • 2

Тема "Закрепване на вградено казанче с висяща чиния за гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: