Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте,

Ще започвам ремонт :) или по-скоро довършителните работи в нов апартамент. Искам да сложа вградено казанче, но не съм много на ясно какво точно да взема. Изчетох голяма част от форума и виждам, че GROHE и GEBERIT май са най-препоръчваните.

Можете ли да ми кажете от къде (София) да взема такова казанче и някаква ориентировъчна цена. Гледах в Signo, има няколко модела с цена на структурата само 350-450 и нагоре, но не знам дали не е скъп магазин.

Благодаря,

ПС: като започна ще сложа снимки :)
крум - специалист
Здрасти,
Добре си се се насочил към Сигно, но само като източник на информация (да се види какво има на пазара). За сравнение казанчето на Грое, което е 380 лв. там, на мен ми излезе малко над 220 (с отстъпка, цената без отстъпката беше около 260). Мивката, която си купих за 126 лв, там беше 250. Друга мивка, която харесах за 356, там беше 450. Изводите ги оставям на теб.

За жалост не мога да те насоча към магазин в София - нашето казанче го взехме от Евролукс Стара Загора.

А за избора между Грое и Геберит, при нас наклони везната формата на бутона.
Благодаря,
Какво мислите за Grohe Rapid SL?. Намерих една оферта на този адрес:
http://www.r-90bg.com/products.php?ID=45&itemID=3751
крум - специалист
Цената ми се струва нереална - само бутона (този модел) струва над 80 лв., двата крепежа в дясно на снимката са 20 лв. Все пак нищо не пречи да се обадиш и да провериш - може пък да удариш джакпота :)

Моето изглежда да е същия модел (не го знам със сигурност - прилагам снимка).

В тоалетната е много тихо, не се чува, когато се пълни казанчето, въпреки че все още не съм сложил ватата между гипсокартона.
Лесен монтаж, тънко казанче - 14 см минимална дебелина на стената.
Добре е направено, аз поне по изпълнението забележки нямам. Само бутона ми дава фира и ще го връщам за рекламация, но той така си беше като го купихме - отвреме навреме засича.

Поглед отзад, монтирано
Изображение
bluelemon - специалист
И моето казанче е същото. Круме искам да те питам ти използва ли меката връзка която беше в окомплектовката? Защото чак след като ми го монтираха с мека връзка ми казаха че не било много хубаво да се слага, че след колко години сдавали багажа. И сега незнам кво да правя евентуално ако нещо стане ще трябва да се кърти :?
крум - специалист
Имаше една мека връзка в комплекта, която се слага вътре. Тази другата, която съм сложил отвън (вижда се на снимката отгоре, опакована в изолация), съм я купувал отделно.

За тази отвътре не се притеснявам - до нея има добър достъп през отвора за бутона.

Не съм се замислял, но може и да има някакъв смисъл в избягването на използването на мека връзка на недостъпни места. Май ще слагам PVC тръба там преди да затворя стената...

Тема "Вградено казанче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: