Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Никак не съм опитен в домашните ремонти, но наскоро си взех собствена кочинка (2 стаи с кухня :)) и ми стана интересно да си направя някои работи сам.

Банята е в що-годе добро състояние, но фугите са напукани и на места черни, тъй като са явно доста стари. Искам да попитам дали има по-лесен начин да ги махна, освен с една голяма отвертка, чук и много бой?

Също, майсторът, който е слагал плочките си е оставил ръцете, мамицата му селска - като е напълнил фугите не си е направил труда после да изчисти гипса (или там каквото е - бял цимент ли се казва не знам) с който е омазал плочките и те са засъхнали така - вече десетина години... Та с какво да изчистя плочките?

Благодаря предварително :)
Eй, ама големи сте специалисти в тоя форум - как само помагате със съвети не е истина! :evil:
пробваи с някои абразивен препарат.
masteradmin - майстор
е пич всичко е по желание и по интереси неможе да се сърдиш не сме клуба на знаещите
Абе като гледам в другите теми бя поназнайвате, ти по-специално...
Стефан - майстор
Longanlon написа:
... мамицата му селска .....
С такива изрази, едва ли ще получиш съвет. Аз лично съм роден в село, и много се гордея с произхода си. То ми е дало първите 7 години, научило ме е на трудолюбие, и на още много други неща. За разлика от други, които не знаят как да хванат дръжката на чук. Предварително се извинявам, ако някой се засегне. Но.... каквото повикало, такова се обадило!
velsi - Почетен майстор
Стъргане и чегъртане му е майката. Няма друг начин. Или събаряш всичко и отначало - по твой вкус.
velsi написа:
Стъргане и чегъртане му е майката. Няма друг начин. Или събаряш всичко и отначало - по твой вкус.
ми то и аз стигнах до този извод :-D Вече фугирах наново половината баня и стана ако не като ново, то поне доста свежо.

Колкото до селото - нямам пред вид месторождение, а състояние на духа. Родени на жълтите павета има такива големи селяни, че...
milko_do - специалист
Има си специални телени четчици за почистване на фугите. Провери в някоя железария.

Тема "Как се махат фуги и как се чисти гипс?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: