Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
sergy - напреднал
Имаше такава тема, допълвам нови неща:
След дълго проучване, цени от 119 до 1200 лв. намерихме батерията Ceraterm 50 за 150 лв. с ДДС. Монтирахме я. Уникално нещо! Ще се закача снимки.
Подробности:
1. Стандартен монтаж, само че сладурите от ИС са предвидили уплътнения О-пръстен с филтър между батерията и нипелите, браво.
2. Ние избрахме батерия само с извод за душ отдолу и комбинирахме подвижния душ да бъде и на мивката и на стената – ако излезе снимката, ще видите.
3. Как работи:
3.1. Тъй като е батерия за баня, постоянно си настройвате 38-40 C°.
3.2. След като пуснете водата с дясната врътка, започва да се върти само топлият водомер докато водата не стане топла до указания градус.
3.3. След това се завърта и студеният водомер, като водата вече остава същата.
3.4. Времето за достигане на зададената Т е 3 секунди!
3.5. Ако обаче чакате да дойде топлата вода по щранга или от бойлера – това време трябва да се добави.

Ще пиша по-нататък, но ми се струва да има икономия над 40%.
Серги

Прикачен файл

ThermoBateriya.jpg
ThermoBateriya.jpg (113.42 KиБ) Видяна 18864 пъти
sergy - напреднал
Смесителна батерия с термостат има на Groe, Teka, Roca, Arttec – чешки и някакви суперментета по 119 лв. Тази е на Идеал Стандарт, ама май че не е правена тук.
Купих я от: София Санекс ООД ул. "Н.Бончев" 26 02/813 39 36
(088) 9916147 n.bonchev-store@sanex.bg www.sanex.bg
Стабилна фирма, но се намира след колелото на трамвая на Орландовци в посока запад до хоризонта, след това надясно пак толкова, после на изток пак толкова до склада. Без кола беше ад .
Серги
pavka - специалист
Да,има икономии - конкретно съм засичала / 35 %/.

В една моя тема бях показала как съм приложила
вентил /монтира се след Бойлера/,който обслужва
цялата водна инсталация.

Не се обвързваш с дизайн и вид монтаж на батерията.

ето: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 26&start=0
axial - напреднал
sergy написа:
Смесителна батерия с термостат има на Groe, Teka, Roca, Arttec – чешки и някакви суперментета по 119 лв. Тази е на Идеал Стандарт, ама май че не е правена тук....
Ползвам 2 термостатни смесителя от същата серия и още 3 от друга серия на ИС. Държат се перфектно и доколкото си спомням всички бяха произведени в Германия. А цената им в сравнение с китайските боклуци е просто смешна. Да си я ползваш със здраве! :)
vodopada - специалист
Аз използвам трипътен, термостатичен вентил ICMA диапазон 20-65° С,
има ефект.Хубаво е да се монтира термометър на смесената вода ,за по-лесно регулиране на желаната температура.
ralev - специалист
sergy написа:
Стабилна фирма, но се намира след колелото на трамвая на Орландовци в посока запад до хоризонта, след това надясно пак толкова, после на изток пак толкова до склада. Без кола беше ад .
Серги
Благодаря колега добре че си имам компас :lol:
solo5 - майстор
sergy написа:
но ми се струва да има икономия над 40%.
Серги
не виждам от къде може да дойде икономия над 40% :?

P.S. иначе е шукарийка, със здраве да си я ползваш :2thumbs:
Freja - помощник
Икономия има, но в сравнение със старите батерии. Новите имат едно добро качество, но това не е термостата, а аерирането на водата и икономията е до 50%, в зависимост от това с каква сила работи. На най-отворено положение икономията ти е 50%, защото вкарва 50% въздух.
cvetan83 - специалист
Термостатичния смесител е разработен първоначално за душ като целта му е да контролира динамично температурата на водата за да не се налага това да се прави ръчно при спад в налягането или свършването на водата в бойлера и цялата икономия идва от изгубеното време за регулиране,а от към икономия на вода технологията е както казва "Freja" специален аератор и глава като идеята еда се вкара максимално количество в-х който се засмуква от конструкция в самият аератор подобна на тръба на Вентурий като по този начин се постига икономия която изразена в литри е;

Термостатични смесители-12л-15л/мин
Обикновени смесители за душ 36л/мин
Обикновени смесители за умивалник19-22 л/мин
Смесители с икономичен аератор 15-17л/мин
Смесители Е.С.А. 7л/мин
Икономични смесители Е.С.А. 3л/мин

Тема "Пак за смесителна батерия с термостат. Уникално нещо!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: