• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 20
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Михайлов - специалист
Купихме си апартамент, ново строителство, подготвих всичко за ремонта на банята, но зимата ни изненада.
В сградата няма парно.
Искам другата седмица да пускам майстора да лепне плочките и монтира санитарията, дават го да се затопли.

Бихте ли ми казали каква трябва да е температурата в апартамента за да няма евентуални негативни последствия при качеството на работа вследствие на ниските температури?
Последна промяна от Михайлов на вт мар 23, 2010 6:25 am, променено общо 5 пъти.
rendo - специалист
Трябва да е толкова топло колкото да не му измръзват на майстора ръцете :lol:

На всяко лепило си има температурни прегради на работа най добре е да не пада под 10 градуса да си спокоен
Михайлов - специалист
Това за денонощието ли важи?
Защото през нощта температурите падат доста.

През деня може и да стигнат +10 градуса, майстора ще лепи, идва нощ, става студено, на другия ден продължава. През цялото ли време температурата трябва да е над 10 градуса?
peter_m - специалист
Лепилото се бърка с вода, предполагам сам може да си отговориш на въпроса какво следва при ниски температури. Ако все пак ще работиш сега, пусни поне някаква малка печка. :?
solo5 - майстор
ако е затворена сградата, няма как да е под 5-10 градуса
Михайлов - специалист
Не съм никакъв майстор аз, това не ми е сила, затова питам.
Печка добре, ще стане топло, майстора ще залепи плочките.
Но понеже никой няма да има нощно време в апартамента, а така печка без надзор не бих оставил, предполагам ще стане студено.
Това ще попречи ли нещо?

Утре ще сложа един термометър в банята да видя каква е температурата. Инак е затворено, но е нова сграда, декември завършена, влажна още.
solo5 - майстор
Михайлов написа:
но е нова сграда, декември завършена, влажна още.
значи трябва да внимаваш с тази влага
тапети, ламинати и т.н. ще ти е трудно да слагаш
panalov - специалист
Да е студено,да е студено колко да е студено.
Те навън вече температурите са над 5 градуса а вътре едвали е помалко от 10 градуса .
Пускай майстора да работи и само през нощта затваряй праозореца на банята.
dito - специалист
Над 5 градуса през цялото време, докато не стегне лепилото. На самите лепила също го пише обикновено. Един-два дни според мен са достатъчни да стегне цимента и после да поема вътрешните напрежения (ако, разбира се, не е на много дебел слой). Доколкото си спомням, май и при самите химични реакции при свързване се отделяше топлина, така че не се притеснявай чак толкова.
Михайлов - специалист
solo5 написа:
Михайлов написа:
но е нова сграда, декември завършена, влажна още.
значи трябва да внимаваш с тази влага
тапети, ламинати и т.н. ще ти е трудно да слагаш
Така ще е лятото, ще отварям прозорците и ще чакам да се махне строителната влага за да сложа паркета и мебелите. Сега ми се ще банята да направя, коридора също (гранитогрес, шпакловка на стените, боя и тавана).
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 20

Тема "Моята баня и коридор. Снимки: преди - по време на - след." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: