Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Svilky - напреднал
Здравейте.
Имам няколко въпроса и те са от какъв вид полистирол се правят мебелите за бяня. До сега в нета намирам "Плоскости екструдиран полистирол" и "Плоскости експандиран полистирол".
Също така каква трябва да бъде дебелината му. По какъв начин се обработва (лепи, свързва, реже и т.н).
Благодаря предварително за отговорите.
ribnikolaevi - майстор
Хайде и тая тема да изровя от нафталина. Някой има ли какво да каже?
Възможно ли е човек да си купи от това ПВЦ, да го даде да му го нарежат и да си го сглоби "вкъщи"?
Последна промяна от ribnikolaevi на ср фев 03, 2010 10:58 pm, променено общо 1 път.
Делян - специалист
Да, и мен ме интересуват тези въпроси. Има хора във форума, които се занимават с мебели за баня и се надявам да дадат отговори, че тая "конфекция" по магазините хич не ми харесва.
sspoko - специалист
jakuzi това са материали които се използват предимно за рекламни пана и тези плоскости с дебелина от 1-3 мм едва ли ще успееш да направиш прилична мебел за баня както беше питането.
ribnikolaevi - майстор
Тя тая тема е малко МУЛТИДИСЦИПЛИНАРНА, както казват от Нов Български, като се опитват да привлекат студенти, защото хората които разбират от мебели не са в тоя раздел, ама как да им привлечем вниманието ... :?
jakuzi - специалист
sspoko написа:
jakuzi това са материали които се използват предимно за рекламни пана и тези плоскости с дебелина от 1-3 мм едва ли ще успееш да направиш прилична мебел за баня както беше питането.
В тези фирми се предлагат и по-дебели плоскости 15-18мм.
"АМИК" използва предимно такива.
Както например плексигласа:наи-продавани 3мм., но може да си поръчаш и 20мм.Пода на "Стани богат" е от 20мм плексиглас.
jakuzi - специалист
ribnikolaevi написа:
Тя тая тема е малко МУЛТИДИСЦИПЛИНАРНА, както казват от Нов Български, като се опитват да привлекат студенти, защото хората които разбират от мебели не са в тоя раздел, ама как да им привлечем вниманието ... :?
Ми с .... :prost: :prost: :-D
ribnikolaevi - майстор
А има ли някакви особености при рязането, в смисъл циркуляр, с който се реже ПДЧ, ще свърши ли работа? Има ли някаква обработка на разрязаните повърхности? Коя е най-подходящата сглобка на елементите?

Тема "Питане относно мебели за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: