• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
miros84 - специалист
Здравейте.
Чувал съм че мога да имам целогодишно топла вода без да ползвам ток. Мисълта ми е да я ползвам за къпане във банята и във кухнята. Искам да питам дали това е възможно и какво ми е необходимо за целта. Слънчев колектор? Колко би струвала една такава инвестиция.
naskov - майстор
През есенно-зимния сезон има много последователни дни без слънце, поради което няма да може да ти се осигури непрекъснато топла вода от колекторите. Ще ти се наложи да ползваш и ток
miros84 - специалист
Интересуваме колко струва тази инвестиция. Някой правил ли е? Може ли да сподели. Колко струва цялата система?
единак - специалист
Миро, стига бе човек. Само няколко теми по-надолу има толкова изписано...Баси, сто теми има точно по тия въпроси, чети, не се мисли за най-важния.
miros84 - специалист
Прати линк. Търсих но не намерих инфо относно това което питам.
infomar
Виж тук:

Отопление на къща със слънчеви колектори?

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=
miros84 - специалист
Тази тема съм я чел. Но не отговаря на въпроса ми.
Единственото което питам е колко ще струва една система за да имам топла вода ползвайки слънчеви колектори.
silllveto - Майсторица
Ми има скъпо, има и евтино. Има и разни въртящи се по слънцето моделчета, има и турски някакви.

Нашият е Сименс, един панел, тръби, помпа, разширителен съд, бойлер със серпентина 120л. Топли се водата и зимата, ако има слънце и е с антифриз :-D
a4o_ivanov - специалист
Работи вече 10 години

Прикачен файл

20150128_153331.jpg
  • 1
  • 2

Тема "Топла вода със слънчеви колектори." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: