Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте! От доста време следя форума и се уча от тук, но сега пиша за първи път. Искам да попитам дали правилно съм решил да лепя плочки върху старата мозайка на пода, като предварително смятам да надупча мозайката с бормашината и видия и да се опитам с ъглошлайфа и стар диск да направя прорези и драскотини по мозайката за по-добро сцепление и захващане. Ще лепя с Церазит Ц11 и се чудя дали да не му добавя и малко обикновен цимент за по-бързо втвърдяване тъй като сега е студено и церазита стяга по-бавно. Очаквам вашите съвети и отговори. Ако има някой, дето е имал подобен проблем да казва.
velsi - Почетен майстор
Нищо не му добавяй! Изрично го пише наопаковката на всички лепила! Не знам какво е Ц11, но трябва да е от типа "Флекс". Останалото с дупченето и надраскването е много добре. Успех!
Привет и мерси за експресния отговор, ама тази мисъл ми хрумна от факта, че имам наблюдение за "Ceresit CM 11", че съхне и се втвърдява за 2-3 дена в този момент и затова реших да му добавя цимента. Иначе благодаря за окуражителния отговор за моето решение!
solo5 - майстор
а защо ще дупчиш, само с флекса няма ли да стане :?
HD - специалист
Според мен само с флекса ще е достатъчно - после вземаш някакво лепило, само да е "ФЛЕКС" (за плочка върху плочка) - аз ползвам Теракол Флекс на Боро (за другите фирми нямам наблюдения) - терасите ми и двете бяха с едни квадратни мозаечни плочки с размери примерно към 25 х 25 см, между тях се бяха оформили нещо като "нарези" и само с теракола отгоре залепихме плочките - стана доста здраво - пък и няма опасност плочките да паднат, защото са на пода все пак :wink:
Time2Burn - специалист
Абе това не е необходимо хич ако питаш мен, да режеш да дупчиш и така нататък. Сложи си цимент, аз на подове винаги слагам. Не ти трябва да правиш нищо н амозайката в банята, но след като си решил, я надери малко с флекса тук там. Аз си правя шприц с малко цимент и пясък.
Profi Stroi - специалист
C 11 е специало за бани
Аз практикувам с такова редовно
Препоръчвам го
Малко по бавно стяга с няколко часа повече от останалите лепила но става супер
Успех

Тема "Лепене на плочки върху мозайка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: