• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте.

Както винаги, когато може нещо да се обърка, то се обърква.
Оказа се, че въпреки изричното ми желание отправено към инвеститора на строежа, подовия сифон в банята не е поставен в центъра на помещението.
отклонението е около 10 см. (на око) и в двете посоки. Банята е малка 1.80х1.80 м.

Бих искал да попитам има ли начин да се направи прилично изглеждаш под при реденето на подовите плочки или да разкъртя замаската и да преместя сифона ... ?
ebahti - майстор
всичко зависи от майстора,размера на плочките и обзавеждането на банята-не виждам нищо фатално
Fortune - специалист
Напълно съм съгласна - когато сложиш мивка, душ или шкаф някакъв тогава може да се прецени къде е най удачното място на сифона. Мен ако питаш най-доброто са лентовите сифони до стената, но си е лев.
mim - специалист
а според мен е най-гадно да ти е в центъра и да ти се набива в очите, вместо да е до душа, тоалетната, под мивката или на някое по-практично място
chapara - майстор
Най добре в ъгъла под душа.
Исках да е в центъра за да могат да се наредят добре подовите плочки по диагоналите и да не остават несъразмерни триъгълни парчета на последния ред покрай стените.

За това питах хората с опит в реденето на плочки дали има начин да се нареди пода да изглежда прилично когато сифона не е в пресечната точка на диагоналите.

А когато инвеститор движи строежа, а ти имаш само един предварителен договор, желанието му за промени на проектите клони към нула дори и когато предлагаш да заплатиш някои допълнителни неща ...
jekasus - майстор
koko99 написа:

А когато инвеститор движи строежа, а ти имаш само един предварителен договор, желанието му за промени на проектите клони към нула дори и когато предлагаш да заплатиш някои допълнителни неща ...
Не давай пари на инвеститора , дай ги на фаянсаджията и заедно ще решите къде ще бъде сифона.
lenko71 - специалист
koko99 написа:
да не остават несъразмерни триъгълни парчета на последния ред покрай стените.
Ако пода не е точен правоъгълник (което е почти сигурно), дори сифона да е точно в центъра пак ще се получат различни триъгълници. Освен това естетически (и не само) е добре да не се получават малки триъгълничета в края, което обаче зависи от размерите на плочките, тъй като сифона задължително трябва да попадне в пресечната точка на фугите.
viko01 - специалист
Аз обичам да ги слагам или под шкаф мивката или под висящата чиния в твоя случай
chapara - майстор
viko01 написа:
Аз обичам да ги слагам или под шкаф мивката или под висящата чиния в твоя случай
И как се бърка там да почистиш решетката от косми поне :roll:
  • 1
  • 2

Тема "Подовия сифон не е в центъра - решения?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: