3 пъти вече ми слагат плочки в банята, но тъй като стената явно е много гладка, те след 2-3 месеца се отлепват и падат . Дайте ми ако обичате някакъв съвет.
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
24 мнения в "плочките в банята"
masteradmin
- майстор
Един приятел имаше подобен проблем, но ние го решихме доста класически. Първо свалихме всички останали плочки (пове4ето се бяха надули) След това купихме водоустойчив гипсфазер (той е зелен). Хванахме гипс фазера с винтове и дюбели здраво за стените и след това спокойно се наредиха плочките в-у гиосфазера.
Поставих плочки в банята преди 3 години. От скоро между плочките започна да се появява мухъл. Какво ще ме посъветвате, за да го премахна. Да налепя върху старите нови плочки или да търся друг начин за премахване на мухъла. Ако знаете нещо, което би помогнало споделете.
Поздрави и благодаря на отзовалите се на въпроса.
Поздрави и благодаря на отзовалите се на въпроса.
masteradmin
- майстор
Ами аз лично съм си фугирал плочки със силикон защото е мухала е вифд гъбичка, а върху силикона гъбички не виреят
Най-често срещаният опит за решение на този проблем е използуването на препарати, биологически унищожаващи мухъла (от типа на SAVO).
masteradmin
- майстор
Много хора имат проблеми с мухала. Той се дължи най често на кондез или на влага. Ако искаш сложи си пе4ка за баня или си пусни лирата ако имаш парно - просто е хубаво да ПОИЗСУШИШ малко въздуха вътре.
Мисля, че е достатъчно просто да не затваряте вратата на банята.
1. Проветрявайте сутрин всички помещения около 20 - 30 мин.
/ преди всичко баня и спални помещения /
2. Проветрявайте по време на деня 3 - 4 пъти като създавате леко течение. Това важи най-вече след готвене и къпане.
3. Ако имате вграден механизъм за двуплоскостно отваряне, много е важно да не проветрявате само чрез него, а да отваряте широко крилата.
4. По време на проветряването спрете парното.
5. Отоплявайте всички помещения на жилището равномерно и се постарайте през вечерните часове температурата да не падне с повече от 5?С от обикновенно поддържаната. По този начин се възпрепятства кондензирането на влагата от изстудените стени и тавани.
/ преди всичко баня и спални помещения /
2. Проветрявайте по време на деня 3 - 4 пъти като създавате леко течение. Това важи най-вече след готвене и къпане.
3. Ако имате вграден механизъм за двуплоскостно отваряне, много е важно да не проветрявате само чрез него, а да отваряте широко крилата.
4. По време на проветряването спрете парното.
5. Отоплявайте всички помещения на жилището равномерно и се постарайте през вечерните часове температурата да не падне с повече от 5?С от обикновенно поддържаната. По този начин се възпрепятства кондензирането на влагата от изстудените стени и тавани.
masteradmin
- майстор
Абе и един вентилатор в банята ще свърши работа.
По всяка вероятност мухала се с е заселил и трудно ще бъде премахнат. Хубаво е да се облъчи стаята с кварцова лампа за доунищожаване
Тема "плочките в банята" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература