Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Правилно ли е да се лепят плочки веднага след като се направи замаската, без да се чака да изсъхне и защо?
vladimury - специалист
Е каде си бе Нанчееееее много си се разпитал голям МАЙСТОР ще ми станеш. Според мен трябва първо да се налепят плочките, а след това да се направи замаСката върху тях. :loser:
Илиян Илиев™ - майстор
Щом можеш да стъпваш по замазката без да потъваш почвай да лепиш. То остава там някаква остатъчна влага ли кво му викат, но ще си изсъхне лека полека.

При лепене на паркет и ламинат трябва да е изсъхнало иначе ще се изметне. При плочките няма такава опасност.
solo5 - майстор
Колко време трябва да мине от полагане на плочките до фугирането на цялата баня?
Илиян Илиев™ - майстор
Ми зависи кой колко време има. Важното е да не разместиш плочките при фугирането. :lol:

Най-краткия срок в който съм фугирал баня беше веднага след полагането на последната плочка. Започнахме към 9.30 сутринта да лепиме и към 16.30 всичко беше фугирано. Това за стените. Иначе пода си иска повечко време.

Иначе си има там някакви стандартни срокове, които е добре да се спазват, но като няма време...
solo5 - майстор
А какво става с остатъчната влага след фугиране при такива кратки срокове? :?
ebahti - майстор
кво да става??? съхне.....
solo5 - майстор
то хубаво съхне, ама къде излиза като са запечатани стените
щото съм чувал, как излизала към кухнята и т.н. :roll:
chapara - майстор
Излиза през отдушника :-D

Тема "Лепене на плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: