• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Professor86 - помощник
Здравейте!
Започнах основе ремонт на банята. Имаше блажна боя. Реших да я сваля и да правим шпакловка върху която да лепим плочките. Брат ми предложи да сложим гипсокартон. До тук добре. Спрях да свалям боята. Но от тук нататък какво правим?! Ще сложим гипсокартона, но отгоре има едни грозни тръби от канала на съседите.
Прилагам снимки. Ако някой може да помогне с идеи. Не само за тавана, а и за цялата баня.
Предварително благодаря.
http://www.misiamoiatdom.com/forum/t-14 ... 7ab46fc0eb

P.S. Не разбрах как се качват снимки, за това пускам линк със снимките.
PLOCHKATABG - специалист
[quote
Последна промяна от PLOCHKATABG на съб юни 05, 2010 2:11 am, променено общо 1 път.
solo5 - майстор
Линк към статията на Professor86: http://snipurl.com/x2ilr

P.S. Когато не се получават нещата с дълги URL, пробвайте да ги скъсите с http://snipurl.com/
Professor86 - помощник
PLOCHKATABG написа:
Тръбите би могло да се преправят : Изображение. По принцип, ако може да мине без гипс картон ще е най добре. За да стане здраво с гипс картон изработката и лепенето на плочките трябва да се извърши много прецизно, а прецизно изпълнение изисква много операции, който в България се подминават, хидроизолация, ленти, грундове. По добро от мазилката няма .

Ако може някаква идея как да изправя стените, за да заобиколя слагането на картона? :?
С хоросан? Но ще трябват ужасно много. А ако тругна да изправям с лепилото за плочки.. няма да му се види краят.
Илиян Илиев™ - майстор
Баце Професор, брат ти ти е казал как да изправиш стените. Ти споменаваш другия вариант. Реално погледнато това са най-разпространените варианти и едва ли не са си само те.

Демек слагаш на кантара цена, време за изпълнение, трудност на изпълнение и там кви други фактори се сетиш и действаш.

Ако случайно избереш хоросана не забравяй да пресметнеш и свалянето на боята до здрав бетон, тухла или мазилка зависи там кво има под боята като следващ надежден за залепване на хоросан слой.

п.п. За гипсокартона няма да споменавам нищо, защото никога не съм правил, но да не се излъжеш случайно да го лепиш на кюфтета направо върху боята. :wink:
PLOCHKATABG - специалист
Цен
Последна промяна от PLOCHKATABG на съб юни 05, 2010 2:11 am, променено общо 1 път.
Professor86 - помощник
А какво се случи после с баните? Нямало е падане на плочки предполагам? А и нали има такъв картон - водоустойчив или как се водеше - зелен. За бани и мокри помещения.
И в крайна сметка имам избор между:
* да си извикам майстор да ми изправи стените /което ще е много трудно, че тази баня прав ъгъл не знае какво е/
или
*да сложим картон /по-бързо, по-чисто и по-лесно решение/ :?:
jekasus - майстор
И на зеления гипскартон ще се държат плочките , даже има предимство , при следващия ремонт по-лесно се събаря :lol:
PLOCHKATABG - специалист
[quote
Последна промяна от PLOCHKATABG на съб юни 05, 2010 2:12 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "Основен ремонт на баня - дайте идеи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: