• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Niki72 - специалист
В момента банята е по тухли и само с мръсен канал Ф50 за душкабина-вижда се душкоритото -долу в ляво и мръсен канал Ф110 за моноблока-горе в левия ъгъл. Над моноблока дали ще има място за бойлер 50л? Мивката където съм е сложил дали ще добре или трябва да се пренаредят нещатата? Споделете вашите идеи.
Изображение

Uploaded with ImageShack.us
Последна промяна от Niki72 на пет май 21, 2010 3:31 pm, променено общо 1 път.
Делян - специалист
Бойлера ще можеш да го събереш над моноблока, но лично на мен ще ми е неприятно, като седна да "творя" на чинията бойлера да виси над главата ми.
Niki72 - специалист
Делян написа:
Бойлера ще можеш да го събереш над моноблока, но лично на мен ще ми е неприятно, като седна да "творя" на чинията бойлера да виси над главата ми.
Другия вариант е да го сложа отвън на същата стена в коридора, над пералнята която мисля да е в коридора лепната до банята и да ги скрия заедно във висок шкаф:
Изображение

Дали така е по-добре?
Относно мивката незнам колко място ще остане на тази стена от 154 см като се измаже и сложат плочки и се монтира душкабина 90х90... поне 50 см ако останат за мивка ? И дали няма да стои кофти тази мивка като в ниша?
Последна промяна от Niki72 на пет май 21, 2010 3:34 pm, променено общо 1 път.
jekasus - майстор
Niki72 написа:
Делян написа:
Другия вариант е да го сложа отвън на същата стена в коридора, над пералнята която мисля да е в коридора лепната до банята и да ги скрия заедно във висок шкаф:
Ето нагледно, зад чувалите с буклука са изводи за пералня.

Прикачен файл

Photo-0009.jpg
преди
Photo-0009.jpg (86.13 KиБ) Видяна 5150 пъти
jekasus - майстор
Така стана после ,мястото на бойлера и пералня не се виждат ,но тези шкафове продължават до края .Изображение
niki_sap - специалист
Сложи си хоризонтален бойлер над вратата и решаваш проблема. Иначе за подреждането нямаш много варианти, особено ако задължително искаш душ кабина.
ribnikolaevi - майстор
Не разбрах, ще има ли душ-кабина, или само корито. Ако има кабина, трудно ще си измиеш ръцете в тази ниша, която се обазува (58 см).
Niki72 - специалист
ribnikolaevi написа:
Не разбрах, ще има ли душ-кабина, или само корито. Ако има кабина, трудно ще си измиеш ръцете в тази ниша, която се обазува (58 см).
Иска ми се да има душ кабина или нещо друго, за да не се мокри цялата баня. Овалните кабини 90х90 няма да направят голяма ниша- може би 50 см от кабината е часта която формира нишата. Или да се измести мивката към вратата ?
Или някак да обособя помещение за къпане - стена с врата? Може би е по-скъп вариант от душкабина (има сега по 220-230лв)
Последна промяна от Niki72 на пет май 21, 2010 12:08 pm, променено общо 1 път.
8180 - майстор
Niki72

Моля, спазвай указанията за размер на картинките.

Можеш да потърсиш кабина 1/4 кръг, за да се разшири малко около мивката и блока видях такова решение в една малка бяня. Мивката беше в шкаф, изнесена малко напред в по-широкото.
mirk - майстор
Бойлера над пералнята не е никак добре. Тия новите бойлери имат склонност да протичат и какво ще и се случи на пералнята ако текне вода отгоре и. В такава аварийна ситуация ще правиш ремонт и на бойлер и пералня наведнъж. А и външното помещение има ли сифон, ако няма нети мърда и наводнението.
  • 1
  • 2

Тема "Дали ще стане така тази баня или има по-добри решения?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: