Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Lara_ - напреднал
:hilfe: :hilfe: :)
Изчетох стотици постове и стигнах до следните изводи за последователността на ремонта от ниво Грунд нататък и за препоръчваните продукти :

1 стъпка: Грунд- (Ceresit CT 17 или Бороконтакт)
2 стъпка: циментова замазка
3 стъпка: Хидроизолация ( Ceresit CL51 или Боро Аквастоп 1 или Изомат).. включва хидроизолационни ленти по ъглите и мрежа за пода
4 стъпка: полагане на плочки (лепило Ceresit CМ11)
5 стъпка: фугиране (тука още дилема)
6 стъпка: импрегнатор за фугите ( Isomat PS-21)

В банята ще има и гипсокартон за вграденото казанче, но той мисля се обработва със същите продукти

Правилна ли е тази последователност или не съм разбрала нещо :?

Много благодаря за помощта :respekt: :respekt:

Банята ще си я правим сами . Старата мазилка е изкъртена.Тръбите сменени. Стените ще се изправят с пясък и цимент 3:1 :)
PLOCHKATABG - специалист
Lara_ написа:

Правилна ли е тази последователност или не съм разбрала нещо :?

Много благодаря за помощта :respekt: :respekt:

Банята ще си я правим сами . Старата мазилка е изкъртена.Тръбите сменени. Стените ще се изправят с пясък и цимент 3:1 :)
Да, добре си го написала.
Какъв ще е водопровода, гледам не пестите откъм материали ?
Lara_ - напреднал
Ами да ти кажа банята е доста мъничка и ми се струва, че няма да има чак такъв разход на материали...а пък и искаме да направим всичко както трябва, за да се спестим евентуални бъдещи проблеми :)

Сменихме всички метални тръби с ПВЦ, ако това питаш :? :)
PLOCHKATABG - специалист
Lara_ написа:

Сменихме всички метални тръби с ПВЦ, ако това питаш :? :)
Малко хора го правят, но като гледам си влагаш материал.
Полипропилена има това свойство да се разширява, няколко пъти повече от желязото например. В този ред на мисли е добре да се сложи в маркуч, за да не бута плочките в последствие. Разширението е доста голямо и не трябва да се подминава.
Сега ще има отговори, че може и без маркуч, защото еди кой си го правил без и нямало проблем. Признавам, че и аз съм полагал без маркуч, но не е зависело от мен. Просто ти казвам, кое как трябва да бъде .

Друго, помисли си за тавана и гледай да го направиш преди плочите, има защо .
Снимай къде ти минават тръбите, да не се чудиш после къде да пробиваш за аксесоари, помисли и за това.
mitaka_vk - специалист
Хайде стига лъга хората. Та ти не знаеш даже и за какво разширение става въпрос. Кви огромни разширения може да има в 2 м тръба че не ми е ясно. От всдичките ти постове едно няма което да е свързано с ВиК като хората, само и единствено половинчати работи. Май си тука само за да навърташ постове.
PLOCHKATABG - специалист
mitaka_vk написа:
Хайде стига лъга хората. Та ти не знаеш даже и за какво разширение става въпрос. Кви огромни разширения може да има в 2 м тръба че не ми е ясно. От всдичките ти постове едно няма което да е свързано с ВиК като хората, само и единствено половинчати работи. Май си тука само за да навърташ постове.
Ти виждал ли си как увисва тръба на 2 метра дължина и какъв корем прави, говоря за топла вода ?

Покажи кое не е на място за водопровод, когато съм говорил за нещо, дай пример, и не обвинявай без покритие.Ти ли си най знаещия тук, че винаги се правиш на много отворен ?

Ей отворен всезнайко, ти знаеш ли какво значи компенсатор ?

И това ми било водопроводчик , ПФУ !
Spokoiniq - майстор
От фитинг до фитинг разстоянието не надхвърля 1,5м в общия случай,и линейното разширение на PN20 е пренебрежимо малко, затова не се излагай с такива коментари.Компенсатори отдавна не се слагат, във ваше село да сте чували за стаби тръби?На 20 мм разводка в апартамент колко метра ще сложиш без фитинг, и няма ли да те утрепе собственика с лопатата че не си сложил стаби?
Чшшш-ш-ш-ш, е сега вече се заяждам съвсем открито!Лепи си плочките и недей да даваш акъл, като живееш с информация и опит от времето, когато плочките се киснеха и се лепяха с цимент!
PLOCHKATABG - специалист
Spokoiniq написа:
От фитинг до фитинг разстоянието не надхвърля 1,5м в общия случай,и линейното разширение на PN20 е пренебрежимо малко, затова не се излагай с такива коментари.
Язък, че и ти си писал в тази тема и не си прочел и др. мнения. сега пуснах едно търсене !

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... c&start=15

Като гледам и ти си от отворените, ама щото е за заяждане, ето твой цитат, вие сте големи ... !
Spokoiniq написа:
Днеска бях в един блок в строеж, РР тръби за парно бяха пуснати от щранг на етажа по земята към всеки апартамент, където ще има топломер и колектор и оттам с РЕ.Бяха сложени в гофрета, но имаше доволно много колена , което ме учуди.Ако приемем че за вода температурата е по-ниска от тая за парно, то като направят замазката и ги зазидат вътре за какво мърдане при линейни разширения говорим.И явно това не е само на тоя обект.
Spokoiniq - майстор
ПП тръби за парно не правят кореми, защото са усилени с вложка, проверих след пуска на блока, мой колега купи апартамент там.Мога да ти покажа блока в експлоатация, компенсатори там НЯМА!Факт!
А температурата на парното и тази на топлата вода са с достатъчна разлика, но ти не го отчиташ, нали?Ако искаш да спорим по темата(да не е тук) отвори нова и водопроводчиците във форума ще се изкажат, аз с това хляба не си вадя, любител съм.
PLOCHKATABG - специалист
Spokoiniq написа:
ПП тръби за парно не правят кореми, защото са усилени с вложка, проверих след пуска на блока, мой колега купи апартамент там.Мога да ти покажа блока в експлоатация, компенсатори там НЯМА!Факт!
Че клекнеш, сега за парно ли почнахме да бръщолевим, май не ти изнася ?
пп
Трябва да ти гарантирам, че всяко едно парно е с по малка температура на излазите, отколкото на бойлера. И това ли не е вярно ?
Последна промяна от PLOCHKATABG на пет юни 11, 2010 8:12 pm, променено общо 1 път.

Тема "Последователност от грунда до фугите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: