Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Имам коридор с много неправилна форма. Искам да редя плочките по диагонал. Опитах да срежа няколко по диагонал, но не се чупят както трябва или се чупят където искат. Ползвам обикновенна машина за рязане на плочки. Някой може ли да ме посъветва, как и с какво да го правя? :?
pavkatay - майстор
електрическа машина. най-евтините са по 100-тина лв. трябва ,обаче да им смениш оригиналния диск с такъв, който върши работа.
п.с. като гледам долния пост се сещам ,че можеш да пробваш със смяна на ролката. някъде тук бях писал, че ползвам стъклорез от 2 лв и ролка,която струва повече от него. то същото трябва да направиш и с ел.машината :)
Последна промяна от pavkatay на пет юни 04, 2010 9:40 pm, променено общо 1 път.
Илиян Илиев™ - майстор
Евентуално ръчна, но професионална. В този случай ще ти излезе по-ефтино варианта на Павката.

Още по-ефтино, ако имаш ъглошлайф и си купиш подходящ диск. Колкото и да назъбва плочката не е страшно. Срезовете после остават под ъгловите пезвази или там как им викат.
ebahti - майстор
за 15 год. резане само 2 пъти ми се опряха едни китайски плочи,чупеха се на секво друго място само не и по среза..........ако си случил такива - само машинка с водно рязане или ъглошлайф,амаа с него се пукат :evil:
Делян - специалист
Ъглошлайф с диск за неметал (че "металния" направо пали плочката). Пушилката е тотална, но за сметка на това срезовете стават почти идеални (ако не ти трепери ръката), пък и се спасява положението при липса на друг инструмент.
torbalan - Дървен философ
аз също режа с ъглошлайф, но с диск "диамантина"
peter_m - специалист
Още един глас за ъглошлайф с диск за неметал. Аз режа малко от плочката (примерно 1-2 мм навътре) и после я чупя на някой ръб (евентуално може и на машината). След това дозаглаждам пак с шлайфа (ако е нужно)
Уточнявам. Ползвам обикновенна машинка за рязане с ролка. Гланца на плочката се прорязва, но тя не може да се счупи на 2 еднакви триъгълника. Да разбирам ли, че това мога да го направя само със електрически инструмент (независимо какъв) със диск за неметал? :?
PLOCHKATABG - специалист
BobiB написа:
Уточнявам. Ползвам обикновенна машинка за рязане с ролка. Гланца на плочката се прорязва, но тя не може да се счупи на 2 еднакви триъгълника. Да разбирам ли, че това мога да го направя само със електрически инструмент (независимо какъв) със диск за неметал? :?
След като срежеш как чупиш плочката ?

Тема "Рязане на теракот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: