Здравейте!Започнал съм ремот в банята,залепих част от фаянса и стигнах до залепването на фриза,който е от стъклокерамика(малки стъкълца).Проблема е че има разлика в дебелината по м/у им.Опитах с повече лепило, но се свличат.Дайте съвет как да продължа.Благодаря ви.
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
8 мнения в "метод за полагане на фаянс и стъклокерамика.Помогнете"
Илиян Илиев™
- майстор
Каква е разликата в дебелината?
По принцип има специални лепила, които не свличат. Все пак и самото лепило си има лимит на дебелината на слоя. Ето ти един пример. http://division.kerakoll.com/catalogo_dett.asp?idp=1262
Имай предвид, че с по-гъста смес може и да не се залепят добре плочките. Обикновено има дозировка на водата изписана на чувалчето. Опитай да я спазиш без да си правиш експерименти с гъстотата все пак лепиш на стена.
Има си начини за обиране на разликата в дебелината, който изобщо няма нищо общо с размазването на дебел гъст слой лепило.
По принцип има специални лепила, които не свличат. Все пак и самото лепило си има лимит на дебелината на слоя. Ето ти един пример. http://division.kerakoll.com/catalogo_dett.asp?idp=1262
Имай предвид, че с по-гъста смес може и да не се залепят добре плочките. Обикновено има дозировка на водата изписана на чувалчето. Опитай да я спазиш без да си правиш експерименти с гъстотата все пак лепиш на стена.
Има си начини за обиране на разликата в дебелината, който изобщо няма нищо общо с размазването на дебел гъст слой лепило.
Илиян Илиев™
- майстор
Браво. Те това точно ме мързеше да чертая и само загатнах.
Ако няма плочки над мястото за фриза или трябва да ги нареди или да направи шаблона без едното рамо, а другото да бъде поне 30-40 см(поне според мен). Или там има още един вариант, но пак ме мързи, а той може и да е по-точен.
Запълването става и с машинна мазилка на циментова основа. Даже с нея ще са по-лесни корекциите, ако има леко изместване на шаблона по време на теглене или ако изобщо поради някаква причина на места има повече материал от нужното.
Ако няма плочки над мястото за фриза или трябва да ги нареди или да направи шаблона без едното рамо, а другото да бъде поне 30-40 см(поне според мен). Или там има още един вариант, но пак ме мързи, а той може и да е по-точен.
Запълването става и с машинна мазилка на циментова основа. Даже с нея ще са по-лесни корекциите, ако има леко изместване на шаблона по време на теглене или ако изобщо поради някаква причина на места има повече материал от нужното.
Лепилото с което работя е тераколфлекс,мисля че е добро.Гъстотата е спазвам доколкото мога ,но явно лепилото идва в повече.И аз миля да пробвам с мастарче.Свличането ставаше най-вечепо вертикалата.Благодаря ви много за съветите.
Тема "метод за полагане на фаянс и стъклокерамика.Помогнете" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература