Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
sstambo - специалист
Здравейте колеги,трябва да сменям тоалетната чиния ,но сьщо и да слагам нови плочки вьрху старите че на комшиите отдолу им почернявал тавана ,както и да е старите плочки нямат отлепяне явно ще трябва да лепя новите вьрху тях,искам да попитам пьрво чинията ли да сменя и тогава да лепя новите плочки ,решетката на сифона няма ли да остане много ниско ?Каква е процедурата за лепене на плочки вьрху стари и с какви качествени материали защото банята не е голяма кьм 4кв и е на родителите ми? :?
mim - специалист
провери първо дали не изпуска тръбата на сифона по тавана на комшиите
но за целта ще трябва да разкъртиш
с подходящ инструмент всичко пада
sstambo - специалист
ами аз ако разкьртя сифона трябва и него да сменя,а трьгна ли то и трьбата трябва да сменям ,а плочките наистина нямат мьрдане доста години имам в строителството за да знам кое мога да изкьртя,трьгна ли да кьртя това означава тотална смяна на всичко сифон ,трьби,замаска и т.н.Просто искам с някакьв примерно грунд,шпакловка с хидроизолационно лепило да се подсигуря и лепене на плочки.Тавана на комшиите според мен е от фугите на старите плочки.
mim - специалист
но ако е от тръбата и продължи да тече, тогава ще къртиш и новото
trix - специалист
Разбира се че първо плочките,просто ги почистваш и лепиш отгоре с флекс,може да си направиш фугите със силикон или да ги импрегнираш със силикон,а може и старите да импрегнираш,ако старите плочки са добре може само да префугираш и импрегнираш(избери силиконов импрегнатор на водна основа,а не бързосъхнещ :) ).
sstambo - специалист
trix написа:
Разбира се че първо плочките,просто ги почистваш и лепиш отгоре с флекс,може да си направиш фугите със силикон или да ги импрегнираш със силикон,а може и старите да импрегнираш,ако старите плочки са добре може само да префугираш и импрегнираш(избери силиконов импрегнатор на водна основа,а не бързосъхнещ :) ).
от кьде да купя силиконов импрегнатор и кой?

Тема "Дайте сьвет за банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: