• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
dankg - специалист
Привет,
баня в която са сложени плочки и сега ще слагам тоялетната чиня/моноблок/, която трябва да се закрепи с дюбели към пода.
1.Въпросът ми е след като пробия дупките трябва да поставя тоялетната и да завия болтовете към пода и след товя ли трябва да сложа санитерния силикон по ръба долу или тряба да сложа и малко отдолу на чинията преди да завия болтовете за пода.
2.Моля ви и за предложения за силикон, каква марка-от къде да го закупя или ако има някакви други методи, които са по добри.
3.Следващия въпрос е свързан с гофрираната тръба за отходната вода- Трабва ли кагато се поставя гоф. тръба на тоалетната чиния да се залепи с някакъв силикон или нещо друго или самата тръба трябва да уплътни добре и без залепяне. Моля също и предложения за тип гофрирани тръби и откъде да закупя.
Благодаря на всеки отговорил.
root666 - специалист
1. Сложи отдолу по ръба на тоалетната чиния, изчакакай да пиизсъхне и тогава обръщай и слагай чинията. Плочките не са идеално равни и това ще спомогне тежеста да се разпредели равномерно върху всички плочки, на които стъпва, а не да напъне плочка която е 2-3 мм по висока и да я спука да речем.

2. Препоръчвам ти занитарен силикон на Церезит, има го в цветовете на фугиращите им смеси. Можеш да го купиш примерно от Баумакс.

3. Би трябвало и без силикон да не изпуска, но аз на моята тръба направих един кръг от силикон, изчаках го да изсъхне и тогава нахлузих гофрираната тръба, един вид като контра против измъкване. Аз съм виждал два вида такива тръби, едните са по-долнопробни и тънки, а другите по-дебели и гъвкави, италиански май бяха, пак от Баумакс.
MamaMy - майстор
И аз имам въпрос. Тоалетната чиния ми е лепена само с теракол и се разлепи. Дюбели не са слагани. Сега ще я залепя със силикон и трябва да сложа дюбели. Гледах на едно място сложени и са някакви специални с пластмасови глави. Ще ме насочите ли какви точно?
jekasus - майстор
MamaMy написа:
И аз имам въпрос. Тоалетната чиния ми е лепена само с теракол и се разлепи. Дюбели не са слагани. Сега ще я залепя със силикон и трябва да сложа дюбели. Гледах на едно място сложени и са някакви специални с пластмасови глави. Ще ме насочите ли какви точно?
Комплект за монтаж на тоалетна чиния. В всички железарии и големи хипермаркети
housedoktor - майстор
Добре залепен със силикон моноблок държи здраво .Много често не слагам дюбели въобще.Предпочитам силикони Церезит или Ден Бравен
MamaMy - майстор
Абе майстора ми явно беше глух. Аз му викам да сложи дюбели и да не прави селски истории, но той си напълни кухината с лепило. Изчака да стегне и го лепна върху плочките. Аз му казах, че ще отлепи, но отговора беше, че той колкото е лепил, аз толкова пъти не съм ходил до тоалетна :-D . Естествено се оказа, че съм ходил много. Отлепи :lol:

Благодаря за отговорите. Сега остава да се моля да не уцеля тръба на канала :?
dankg - специалист
Благодаря за отговорите.
Както ме съветвате ще направя следното:
1. Купувам силикон на Церезит и една дебела и хубава гофрирана тръба
2. Ще сложа силикон на тоалетната чиния отдолу и леко ще го изчакам да засъхне и след това поставям чинията, като я прикрепя с дюбелите.
3. Ако има останала фуга между чинията и плочките ще запълня фугата със силикона.
4. Отзад на пръстена за отходната вода на чинията ще направя един пръстен от силикон /като е направил колегата-за да не се извади лесно гофрираната тръба/.

Последан въпрос имам - повечко силикон ли да сложа на тоалетната чиния отдолу или по-малко? На пръстена отзад само една лента както пуска пистолета ли да сложа или да насложа една върфу друга две ленти силикон/за контрата/?

Надявам се това да е всичко и благодаря за напътствията.
Vladimir GG - напреднал
Да - с някои малки коментари.

Дюбелите ги слагаш в дупка на пода и в тях завинтваш винтове,
с които закрепваш чинията. Вървят си в комплектче за кенефи.

Продават гумени подложки, слагат се между пода и чинията.
Приличат на гарнитури за двигател малко.
Аз използвах такава - левче струва - само виж верния размер и форма.

Силиконите са различни - трябва ти за санитария.

Не мога да си представя, че ще ти се изхлузи гофринатата тръба,
но пък и малко презастраховане не пречи.

Успех.
Vladimir GG - напреднал
MamaMy написа:
... но той си напълни кухината с лепило ...
хлъц

коя кухина напълни?
MamaMy - майстор
Обърна чинията на обратно, забърка теракол и я запълни и заравни отдолу. Тя си е с задно отичане. Така запуши и дупките за дюбелите. Сега ще трябва да ги пробивам отново.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

Тема "поставяне на тоалетна чиния" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: