Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
iavord - специалист
Здравейте,

Значи, свалих плочките и старата замазка под тях и вече банята е на гол бетон, тук-там с остатъци от замазка. Мисля да мина с дълбокопроникващ грунд на Церезит, НО до края на другата седмица трябва да съм налепил плочките.
Та въпроса ми е - каква изравнителна замазка да използвам, която да съхне бързо, че на повечето им дават 5 до 20 дни преди следваща операция. Дебелината на замазката ще е 1-1,5 см и отгоре ще се маже с хидроизолация.
torbalan - Дървен философ
цимент и пясък...

не става ли?
filmatoplo - майстор
Да цимент и пясък 1/1 .Днес полагаш -утре вече стъпаш по нея :wink: тоест може да редиш плочки.
Spokoiniq - майстор
1:1 ще сцепи на 1000 места, поне 2:1, нищо, че е тънко.Пластификатор вътре също ще е добре, ако ти се играе.
vlad0 - специалист
Преди 3 седмици правих замаска в съотношение 3 колички пясък към 2 чувалчета цимент/по 25 кг./и не се напука никъде. Не виждам проблем на следващия ден да се лепят плочки, но не съм специалист и не искам да те подведа. Нека някой по-компетентен да даде акъл.
jekasus - майстор
Такава тънка замазка (1 см-1.5 см) я направи с лепило за плочки , по-сигурно от цимент и пясък.
Spokoiniq - майстор
Има доста видове саморазливки допускащи дебелини до 2, 3см, но цените плашат..а за плочки отгоре не е нужно.Колкото до лепило за плочки-по технология не се допуска повече от 1см лепило, на 1 слой, но това са цигании, несравнима е твърдостта на цимент|+пясък на 2 см с тази на теракол, дори такъв за грес на тая дебелина.Не е предвидено за това, хората колелото и топлата вода са ги измислили, отдавна
jekasus - майстор
На някои торби с лепила пише ,че при слой повече от 1 см се слага пясък. Но не ми се спори , утре ще огледам някоя торба и ще снимам . Пйк не винаги редим по равна основа .
Spokoiniq - майстор
Това искам да видя на кое уважаващо себе си лепило го пише...Аман от побългарявания.Ако е някое от сорта "Лепач""Трепач" и подобни не се хаби да пишеш.Никой с разум в главата не ползва такива шитни.
iavord - специалист
Засега съм се спрял на теракол циментова шпакловка. На торбата пише, че до 1 см на една ръка може да се нанася. Въпроса е ако се налепят плочките след ден-два, дали тая влага дето е останала в мазилката няма да остане запечатана под хидроизолацията и да ми скрои номер някой ден :)

Тема "Каква бързовтвърдяваща изравнителна замазка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: