Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте! Първо комплименти за форума, с мъжа ми често се допитваме до Вашия опит. Сега по въпроса: Вчера при нас беше едно момче - фаянсаджия, искаме да сложим теракон на пода на банята. Основата беше на бетон, с груба повърхност. Въпросното момче каза, че първо трябвало циметнова замаска да се направи. Направихме (по-точно съседа я направи). Но днес мъжа ми вижда, че е напукана. Едва на 2 дена е. Може ли върху такава замаска да се лепи теракот?

Благодаря предварително!
peter_m - специалист
Напуканото няма значение. Важното е да не е отлепена от пода. Почукайте за да разберете дали не бие на кухо и дали не хлопа. Ако е така - наново, и този път да я направи някой, който знае как се прави (най-добре майстора, който ще лепи плочките, освен ако и той не е някой "разбиращ" съсед)
peter_m написа:
Напуканото няма значение. Важното е да не е отлепена от пода. Почукайте за да разберете дали не бие на кухо и дали не хлопа. Ако е така - наново, и този път да я направи някой, който знае как се прави (най-добре майстора, който ще лепи плочките, освен ако и той не е някой "разбиращ" съсед)
Благодаря за отговора! Не, не хлопа, само е напукана. Въпросният съсед знам, че работи добре, защото е правил доста бани.
Но от какво се напуква материала? Питам, за да знаем за другия път :lol:
peter_m - специалист
Най-вече от бързото съхнене, от гъстотата на замаската, от неправилна пропорция, липса на армировка, от самия майстор ...
plo4kata - специалист
А защо замазката трябва да залепнала за бетона?аз пък слагам найлон или кече с найлон върху бетона преди да изпълня замазката,но винаги я полагам армирана,както е технологията,не забравяйте,че сградите се свиват и разширяват през различните сезони,а замазката заедно с подовата настилка е винаги с постоянна температура т.е. стайна.Голяма грешка е да залепне замазката за бетонната плоча!щом замазката се е напукала,ще се напукат и плочките,дори и след време.Може да намалите шансовете за напукване на лочките ако импрегнирате с грунд,който ще заздрави замазката и ще свърже пукнатините.
сола 180 - специалист
Поздравявам най-близкия човек от ж.р. на мода който ми изтри предното мнение.

Мисълта ми беше, че ако замаЗката е армирана , пропорцията пясък цимент е правилна , и има нужната дебелина, дали е залепнала за основата или не няма проблем.Ако разбира се в последствие плочките са залепени правилно и с подходящо лепило. Ъндърсдендми???

Тема "НАПУКА СЕ ЗАМАСКАТА НА ПОДА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: