Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
bdimov - специалист
Здравейте , добри хора :)
Проблема ми е че казанчето в тоалетната протече ( вътре в самата чиния ) . Предполагам че е до уплътнение, зацапване , разместване и т.н. Дотук добре но днес 30 мин. се чудих как се маха горния капак и така е не го измислих :? Някога го монтира друг човек , а не аз и затова тези моменти ми се губят. Тоалетната е моно блок на Видима ( мисля че беше "Корона" ). Отгоре има кръгъл бутон ( по-точно два за 1/2 и цялото количество вода ) Бутона потъва в един пръстен , който не помръдва на никъде, нито тип винт , нито излиза нагоре като го понапъна . Прочетох няколко аналогични теми но в тях не се споменава за момента с разглабянето и затова пускам тази. Ще съм благодарен ако някой каже как става магията :lol:
limp3r - специалист
Ако е Корона е на винт (стария модел де, новия незнам как е). Върти здраво, но все пак внимавай да не го повредиш.
Lazy_666 - специалист
Пробвай да махнеш бутоните отгоре и виж дали има пластмасов винт вътре под тях.
Може да пиша пълни глупости, ама така ми се струва че беше.
BAlexandrov - специалист
Да, бутоните се вадят с дърпане, а ринга около тях с развиване...
naB4o - специалист
И аз така се чуих и за малко да окепазя моят кенеф.
Имах същия проблем. Бутоните за 1/2 и 1 се дърпат нагоре и там има едно желязно винтче. Развиваш и пръстена излиза. Махаш капака и провери там, където има резервоарче дето се пълни с вода дали не е запушено едно като сондичка или да е настрани. Мисля че моя проблем беше от там. Успех :)
pavkatay - майстор
Lazy_666 написа:
Пробвай да махнеш бутоните отгоре и виж дали има пластмасов винт вътре под тях.
Може да пиша пълни глупости, ама така ми се струва че беше.
Не са глупости-така е :)
пп Промени си заглавието. С това заглавие в църквата-Бог раздава акъл. Тук може да се сдобиеш със съвет :cool:
Армагедон - специалист
Обикновенно песъчинките влизат, когато ВиК спрат водата за отстраняване на авария. Проблема съм го решил ( поне така си мисля :wink: ), като съм си сложил филтър преди входа на казанчето.

Тема "моля за малко акъл" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: