Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
aiako - специалист
Така значи почвам да правя баните на един колега.Мисля да кажа още в началото че не съм особено запознат с нещата в строителството,но бързо уча.
Това е едната баня(по-голямата 3,3 m2):
http://aiako.snimka.bg/properties/banya-1.420883
Тази е другата(по малката 2,7 m2):
http://aiako.snimka.bg/properties/banya-malka.420884

Сега отивам до BauMax да взема 2 тоалетни чинии, сигурно и теракот и фаянс ако има нещо по така, да ми върже очите.

Имам няколко въпроса към вас.Прочетох и трите теми по горе за лепенето на плочки, но има неща който малко ме притесняват.
1.Как се слагат тези "лайсни" в ъглите.
Изображение
2.Тук ще почна от сифона в средата,а какво да го правя този в края.
Изображение
3.Ако се сетите да ме посъветвате нещо друго освен това че съм налапал много голям залък, казвайте ще съм ви благодарен :prost:
lenko71 - специалист
За лайсната: прави се първо едната страна на колоната с плочки като е желателно към ръба (на колоната) да бъдат цели плочки (не рязяни парчета) за да бъдат с фабричния си ръб. После от другата страна се слага лайсната заедно с плочките Нали не е нужно да споменавам че всичко трябва да бъде точно отвесирано.
За сифона: това дето е в края не е сифон а извод за душ-кабина или вана, така че наклона не се съобразява с него. Ако няма да го ползват го затапваш и го покриваш с плочки
chapara - майстор
От трите ти въпроса разбирам,че си захапал голям залък,само гледай да няма голям кютек после и едно развалено приятелство :!:

А инак ,да никой не се е родил научен.Лекциите са доста добре написани,но са леко за напреднали.Казвам ти го от професионална гледна точка,без ни най-малко да подценявам възможностите ти :wink:
aiako - специалист
Имам още един въпрос, преди да съм направил каквото и да е.Как се прави прагче под вратата?Помня че го четох някъде обяснено, но не помня в коя тема....
emil_v r - майстор
За теб по- лесно е от цяло парче камък . поръчаш го и го лепиш готово .
aiako - специалист
Мисля да режа плочките с флексчето,та ако може да кажете какъв диамантен диск да взема Ф115.Днес гледах едни по 3 лева гледах и едни по 30 :? та препоръчайте нещо цена-качество.И мастари ако може да ми кажете от къде да взема,или направо да отида при дърводелеца при нас...той каза че по 7 лв. л.м. щял да ми ги направи....
vidrata - специален-специалист
Приятел струва ми се , че се бъзикаш с нас.Ако смяташ , че ще направиш нещо с питане тук се лъжеш.Не, че няма да ги налепиш ама ще стане еднаааааааааа.Я по добре хвани бат Емо :prayer: да ги излее за една седмица и да ти е мирна главата.

:lol: :lol: :lol: :lol:
emil_v r - майстор
Ооо Видра :prayer: , който те изтрие комп. да му бъгяса ...
Мерси за рекламата , но не съм у София.

Колега , трябва като за първи опит някой опитен да идва и да ти почва първите редове на секи елемент + оразмеряване , за да стане хубаво .
Поне да видиш малко как става , ти нищо не знаеш.

Се едно аз да ти инсталирам нов Уйндоууус .
Изглежда ти просто , понеже нищо не знаеш.

Не казвам , че няма да я направиш хубаво , но трябва да ти сепоказва на място в началото поне....
Виж поне обясненията на СХЛ във форума са някъде.
MASTER - специалист
Само за свдение - за по 7 лева метъра ще си купиш алуминиеви профили 80/20 за мастари от някой склад за дограма.
aiako - специалист
Взех 11м. мастари от склада на Стилмет в Металснаб.Взех теракот и фаянс,утре ще взема и БороФлекс, та ако може да ми кажете за 22 квадрата плочки на двоен гребен колко човалчета трябва да взема,знам че отзад пише ама незнам за какъв гребен...
Ако може направо и тук да ви питам какъв латекс да взема (като марка) и къде да ми го тонират или аз да си го тонирам.

Тема "Две бани." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: