Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
plo4kata - специалист
ЗДРАВЕЙТЕ!ОТ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ МИ СЕ НАЛАГА ДА РАБОТЯ В БЪЛГАРИЯ,ОЩЕ ОТ НАЧАЛОТО БЯХ УБЕДЕН,ЧЕ ВОДОПРОВОДНИТЕ ИНСТАЛАЦИИ ИЗГРАЖДАНИ У НАС ОТ ''РР'' НЕ ОТГОВАРЯТ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДИРЕКТИВИ ЗА ЖИЛИЩНИ СГРАДИ,А САМО ЗА ОТКРИТИ ПОЛИВНИ ИНСТАЛАЦИИ.ТАЗИ ПРОЛЕТ ПРАВИХ ЕДНА БАНЯ В НОВА КЪЩА НА КОЯТО ПРЕЗ ЗИМАТА ВОДОПРОВОДА Е ЗАМРЪЗВАЛ,ОТСТРАНИХМЕ ТЕЧОВЕТЕ И ВИКНАХМЕ СПЕЦИАЛИСТ С УСТРОЙСТВО ПОД НАЛЯГАНЕ ДА ТЕСТВА ВОДОПРОВОДА.ПРОБИТЕ ПРАВИХМЕ НА 12 БАРА ЗА ОКОЛО 1-2 ЧАСА НЕ СЕ ОТКЛОНИХА ПОКАЗАТЕЛИТЕ,ОБАЧЕ СЛЕД 3 МЕСЕЦА СТЕНАТА НА КЪЩАТА ОТВЪН ПОДГИЗНА.КОНСУЛТИРАХ СЕ С КОЛЕГИ И СЕ ОКАЗА ЧЕ ИМАТ СЪЩИТЕ ПРОБЛЕМИ.НЯКОЙ ИНФОРМИРАН ЛИ Е ЗА ТЕХНОЛОГИИ,ДОСТАВЧИЦИ НА МАТЕРИАЛИ ИЛИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА ВОДОПРОВОДИ С ТОЧНОТО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ ЗА ЖИЛИЩНИ СГРАДИ?
chapara - майстор
Приятел що се надвикваш бре,чуваме не сме ГЛУХИ :wink:
ebahti - майстор
По европата така пишат :-D
EDI - майстор
Проблема не е в тръбите а в майсторите :lol:
plo4kata - специалист
А КАК СИ ОБЯСНЯВАТЕ ФАКТА,ЧЕ ИНСТАЛАЦИЯТА БЕШЕ НАПОМПЕНА НА 12 АТМ. В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА НЯКОЛКО ЧАСА И НЕ ДАДЕ ОТКЛОНЕНИЕ БАРОМЕТЪРА?В КАКВО ВСЪШНОСТ СЕ СЪСТОИ МАЙСТОРЛЪКА ДА ТОПИШ ПЛАСТМАСА И ДА СИ Я ЛЕПИШ?МОЖЕ И ДА Е ОТ ПРОИЗХОДА НА ФИТИНГИТЕ... :?
EDI - майстор
Ами има си майсторлък - температурата на разтапяне, времето на задържане, начина на напасване на тръбите и фитингите, правилния подбор на тръбите.Пробите се правят 1-2 часа след изстиване на последната сглобка - това от практически опит.Не е изключено, разбира се, да има проблеми и от лош материал, но това си е изключение.
сола 180 - специалист
Еди аз пазаря само от ФИЛБО, и не знам това дето го казваш за 2-та часа ама аз се ловя на бас, че 5 минути след като залепя може да пуснеш водата и няма да протече.

Иначе според мен 99 % е от майстора.Аз съм лепил всякакъв и само два пъти е емало теч ама и двата пъти бях сигурен, че ще протече.Просто усетих , че не стана ........и те така.
hygro - майстор
plo4kata, направи ти се вече забележка, да не КРЕЩИШ. Съобразявай се!
plo4kata - специалист
явно не виждате че от скоро влизам в сайта ви,ще помоля да ми обясните за какво става реч,т.е.че ''крещя''мен не ме е срам да питам...наистина не крещя
kam34 - специалист
Писането с главни букви се приема за крещене :lol:

Тема "КАК СЕ ПРАВИ ВОДОПРОВОД?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: