Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
cheri - помощник
наскоро си купих нова /стара/къща с гредоред. тавана е доста висок и искам да си направя там мансарден етаж. не знам обаче как да си направя банята, така че да нямам проблеми на долния етаж. не ми се прави цяла плоча защото е много скъпо, а ще трябват и проекти и т.н. Ако някой може да помогне с идеи и решения - :? предварително благодаря
Profi Stroi - специалист
Спасението за теб-сух под
chenks - специалист
Пич, тук в англия всички къщи са от този тип с гредоред и кухи стени(двойни с изолациа) стари са около 100 -140 години. И в скоро време няма да мръднат, строителството си е все същото, строи се по същия начин с подобрения разбира се. Но принципа е същия.
Така , че гредореда неможе да те притеснява. Къщи на по 5 етажа са без капка бетон, само тухли , гредоред и гипскартон.
Но има едно съществено условие, когато решиш да надстрояваш тавана, се правят изчилсения на гредите, които ще са на пода и евентуално ако излизаш извън покрива, нова конструкциа.
Така, че трябва архитект да ти сметне дали сегашните греди могат да понесат товара на новия етаж.
От там нататък всичко си е норамлно като обикновен етаж.
За кураж ако желаеш мога да ти качя снимки как се пряви бания върху греди и съответно стените и как се крият тръбите.
Здравейте, темата ме интересува живо, тъй като ми предсои подобен ремон през пролетта. Става въпрос за баня в стара селска къща - гредоред, стените са измазани с кал и са зидани с тухли. Дайте съвет, плоча ли се лее и стените как се правят - изолация, гипсокартон, фаянс. Пишете да качите снимки. Къде могат да се погледнат?
Поздрави и благодаря!
Justy - майстор
Можете ли да дадете някакви снимки или скици, пък и по добро описание - тази баня с какво ще граничи - външни, вътрешни стени, какъв е съществуващия под ? Също така - подвеждане на водата и изкарване на канала ?

Тема "баня върху гредоред?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: