• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
stroej - помощник
Здравейте!
За първи път пиша във форума и се надявам на компетентни мнения и препоръки. Имам едно апартаментче и искам сам да сложа плочките в банята.
Въпроса ми е следният: Интересувам се дали мога да започна реденето на фаянса от първия ред на стената а не от втория както е по правило. Просто искам да избегна слагането на мастари.

Ако се реди по този начин сигурно трябва да се сложат първо плочките на пода или ....???

А какво мислите за това да се сложат вътрешни лайсни на ъглите между плочките на стената и пода и по този начин да се скрият евентуално недостатъците???

Надявам се и ще се радвам на отговори!
Благодаря предварително!
Spokoiniq - майстор
Може и от последен ред да почнеш, с флексово лепило разбира се, и на джам гладка стена.Иначе ъгловите ги забрави, има да им робуваш и да чистиш, а там ще е все жабуняк.Chapara беше писал за редене от 1 ред, потърси му поста, но мисля че за целта трябва да имаш нареден под и да покриеш за да не става всичко с лепило...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Spokoiniq написа:
Може и от последен ред да почнеш, с флексово лепило разбира се, и на джам гладка стена.Иначе ъгловите ги забрави, има да им робуваш и да чистиш, а там ще е все жабуняк.Chapara беше писал за редене от 1 ред, потърси му поста, но мисля че за целта трябва да имаш нареден под и да покриеш за да не става всичко с лепило...
Да, оо да. а на пода наклон има ли? Странно, как хора не помирисвали редене... за какво ли взимат лудите пари самите плочкаджии?
solo5 - майстор
от първи ред можеш да почнеш, но в баня не е препоръчително
скоро се изтарикатих да почна от първи ред на едната тераса
бяха наредени плочките на пода и си викам те нали са равно наредени я да не се мъча и да режа да си ги почна оттам
да ама не, хиляда пъти съжалих че не си ги подведох от втория ред както на другата тераса
с 1-2 мм да се размине наклона и почват големите проблеми :roll:
... и ред след ред се задълбочават все повече и повече :|
stroej - помощник
solo5 написа:
от първи ред можеш да почнеш, но в баня не е препоръчително
скоро се изтарикатих да почна от първи ред на едната тераса
бяха наредени плочките на пода и си викам те нали са равно наредени я да не се мъча и да режа да си ги почна оттам
да ама не, хиляда пъти съжалих че не си ги подведох от втория ред както на другата тераса
с 1-2 мм да се размине наклона и почват големите проблеми :roll:
... и ред след ред се задълбочават все повече и повече :|
Добре де, а ако си нарежа и напасна плочките от първия ред така че да са нивелирани, няма ли да се получи. Мисля, че би трябвало да няма проблеми за по горните редове!?
chapara - майстор
Ще се обадя понеже ме цитирате.В моя случай,не съм казал че започвам от първия ред.Пак започвам от втория,но същия ден кърпя първия ,а не след направата на пода.По този начин се избягва потъването на първия ред от готовата равнина.И по този начин правя само едно рязане ,прецизно де и то е на подовите плочки. :roll:
bisplus - специалист
[/quote]Добре де, а ако си нарежа и напасна плочките от първия ред така че да са нивелирани, няма ли да се получи. Мисля, че би трябвало да няма проблеми за по горните редове!?
Май искаш да измислиш нов метод :)
Последна промяна от bisplus на ср авг 05, 2009 4:08 pm, променено общо 1 път.
chapara - майстор
stroej
,проблеми можеш да добиеш от където и да започнеш.В твоя случай,щом толкова държиш да не кърпиш,лепи на вертикални редове.
emil_v r - майстор
chapara написа:
Ще се обадя понеже ме цитирате.В моя случай,не съм казал че започвам от първия ред.Пак започвам от втория,но същия ден кърпя първия ,а не след направата на пода.По този начин се избягва потъването на първия ред от готовата равнина.И по този начин правя само едно рязане ,прецизно де и то е на подовите плочки. :roll:
Но колега , да питам и аз какво печелиш , като иначе аз примерно не режа точно подовите пл.
Все има едно точно рязане...
Ии защо да се избягва потъването от готовата равнина, нали после подът пак ще застъпи стената ?
Освен това по- може да протече вода през фугата , а и може да ми се "свлекат " пл. от вторият ред , ако е по- дебело лепилото там ...
vidrata - специален-специалист
Евала бат Емо евала.Всичко това си мислех да напиша докато четях постовете ама ти нали си велик си ме изпреварил.

Ей хора слушайте батка си Емо не напразно му викат "Емо лазера".
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Плочки в банята - да започнем от първия ред на стената??????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: